Алое за премахване на налепи по езика

Алоето е растение, което познаваме и ползваме за лечение, което намира приложение и за премахване на налепи по езика

Говорили сме твърде много за лечебните качества на алоето, затова днес ще ги пренебрегнем малко. Ще споменем само, че то намира приложение в народната медицина отдавна, а тези, които са го използвали за лечение са възхитени от свойствата му: противовъзпалително, отхрачващо, дезинфекциращо, антимикробно и други. Ако не сте използвало алоето за лечение е време да опитате и сами да се убедите в положителните резултати.

Премахване на налепи по езика с алое вера

Премахване на налепи по езика с алое вера

Рецептата, която ще представим днес е лесна и доста потребна, защото става въпрос за отстраняване на налепи по езика. Все пак преди да се приложи е добре да се минат медицински прегледи и да се установи точната причина за появата на налепите. В случай, че налепите се намират в началото и по края на езика най-вероятно става въпрос за проблеми с белите дробове. Ако пък са се разположили само в края може би става въпрос за проблем с бъбреците. При стоматит се появяват налепи по целия език. При бронхит налепите се локализират по края и началото на езика и имат пенообразна форма. Те сигнализират за проблем с панкреаса, ако са се наслоили в средата по самата дължина на езика.

Премахване на налепи по езика с алое

Вземете няколко листа от алое вера и изстискайте сока им. Напълнете супена лъжица с него. После сока се слага върху езика и се втрива в него за около 5 минутки. След това просто изплаквате устната кухина с вода и изплювате. Прилагайте намазването със сока на алое 2 пъти на ден и положителните резултати няма да закъснеят. Добре е и да изпивате по супена лъжица сок алое всеки ден по време на лечението на налепите.

Задължително е, обаче да се установи точната причина за появата на налепите по езика, затова е нужна консултация със специалист. Не забравяйте, че алоето е изчисти налепите, но няма да излекува самото заболяване.

Подобни публикации за още четене:
Алое за премахване на налепи по езика
5 (100%) 1 vote

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *