Аспирин, оцет и лук за премахване на брадавици

Можете са използвате една много ефикасна рецепта за премахване на брадавици от народната медицина с лук, аспирин и оцет.

Причината за появата на брадавиците е човешкият папилома вирус, който присъства във почти всеки организъм. Силният имунитет му пречи да се прояви, но когато той отслабне става благоприятна среда за развитието на брадавици.

Папилома вирусът е заразен, той може да се предаде при пряк контакт – ръкостискане, полов ат, използване на един и съд предмет със заразения и други. Той обаче може да живее във външната среда до 3 часа, после „умира“. В случай, че попадне върху кожата, той започва да търси начин да навлезе в организма и в повечето случаи успява. Вирусът използва незабележими ранички и дразкотини по тялото, за да навлезе. Потенето също е благоприятна среда за проникване на вируса. Хората, които влизат в рисковата група за зараза с папилома вирус са тези, които работят в сферата на почистването. Те обработват много предмети, които са пипани от хиляди хора, затова се препоръчва работата с ръкавици и добра лична хигиена.

Рецепта за домашно премахване на брадавици

Рецепта за домашно премахване на брадавици

Брадавиците всъщност представляват групи израстъци по кожата, които наподобяват малки главички на карфиол. Най-често се появяват по ходилата или ръцете. Ако не се лекуват те могат да изчезнат сами, но това отнема няколко месеца, а в някои случаи и години. Като имаме в предвид, че са заразни, не е алтернативно решение да ги чакаме да изчезнат.

Рецептата, която ви предлагаме на за премахване на брадавици е следната

Обелете и разрежете една средна глава лук на 4 части. Налейте в чаша винен оцет и разтворете в него една таблетка аспирин. После пуснете и четирите части лук в оцета. Оставете лека да престои така за 24 часа. Изрежете лепенка и я поставете около брадавицата (това се прави с цел да предпазите кожата от изгаряне). После отрежете от парченце лук от илача с размерите на брадавицата. Наложете го върху нея и залепете отгоре с друга лепенка. Препоръчваме метода да се прилага вечер и на сутринта лепенката да се премахва. Процедурата се прави около 14 дена. След първата седмица (приблизително) върху брадавицата ще се получи коричка. Може да стане и и нещо, като пришка, не бива да се тревожите. Коричката ще падне, а пришката ще се спука и от брадавиците няма да са останали следи. После е нужно още малко време за напълното изчистване на кожата, за да зараснат раните (тогава не се прилага налагането с лук).

Подобни публикации за още четене:
Аспирин, оцет и лук за премахване на брадавици
2.45 (49.09%) 11 votes

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Аспирин, оцет и лук за премахване на брадавици

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *