Бабини илачи при инфекциозен ринит

Инфекциозен ринит е заболяване, което се характеризира с възпалението на лигавицата на носа и може да бъде победено с бабини илачи.

Причините, които предизвикват ринита могат да имат различно естество. Запушването на носа може да бъде причинено от бактерии, силна замърсеност, преохлаждане, вируси и други. Заболяването е симптом, който се проявява при шарка, грип, настинка, дефтерия и други.

Бабини илачи при инфекциозен ринит

Бабини илачи при инфекциозен ринит

Ринитит може да бъде хроничен или остър. Заболяването може да се класифицира на 3 форми:

1. Инфекциозен ринит – причинен от различни гъби или бактерии.

2. Алергичен ринит – факторите, които предизвикват са от различно естество.

3. Невровегетативен ринит – той се отключва при вдишването на замърсен въздух, силна миризма и други.

В случай, че страдате от инфекциозен ринит, причинен от грип или настинка използвайте бабините илачи, които са помогнали на мнозина. Те са:

1. Чесън, моркови и масло при инфекциозен ринит – обелете няколко скилидки чесън, изцедете сока им и капнете в малък съд 8 капки от него. Към него добавете чаена лъжичка прясно изцеден сок от моркови и супена лъжица растително масло. Разбъркайте всички вложени съставки добре. Капвайте във всяка ноздра по 2 капки по 5 пъти на ден.

2. Лук за отпушване на носа – изцеждате пресен сок от лук. В него натапяте памучно тампонче, която пъхвате в ноздрата. Дръжте го възможно най-дълго. Приложете метода и на другата ноздра. Този лек за отпушване на носа хич не е приятен, но е много ефикасен, облекчение настъпва почти моментално.

3. Листа от лечебното цвете калаххое за отпушване на носа – извлича се сока лековитите листа на растението. С него се намазва носа от двете страни . Метода се прилага 3 пъти на ден. Може да използвате сока и като капки за нос. На ден се капва от тях по 2 пъти по 4 капки. Може да използвате също така сок от алое. От него се капват по 2-3 капки във всяка ноздра по 3 пъти на ден.

Който и от бабините илачи да използвате при инфекциозен ринит със сигурност ще отпушете носа си за няколко дена и отново ще можете да дишате спокойно през него.

Подобни публикации за още четене:
Бабини илачи при инфекциозен ринит
5 (100%) 1 vote

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *