Билка плаун при камъни в бъбреците и цироза

Чудодейната билка плаун може да ви помогне да изхвърлите песъчинки и камъни от бъбреците, както и за лечение на цироза.

Билката вирее по скални и каменливи места между 1500 и 2200 метра надморска височина. Растението е многогодишно, стъблото му „пълзи“ по земята и достига до 1 метър.

Стъблото е тънко и силно разклонено, като от него излизат клонки, които отново се разклоняват. Листата на билката са мънички, с големина около 5 милиметра. Те са разположени спираловидно по по стеблото. В края си бяла власинка, която е с големина около 2 милиметра. На върха на клонките се намират спороносните класчета (до 3 на брой), с големина около 6 милиметра. На техния връх се намират листчета на класчето, които имат форма на яйце, леко заострени и назъбени в края.

Запарка от билка плаун за изхвърляне на камъчета от бъбреците или за лечение на цироза

Запарка от билка плаун за изхвърляне на камъчета от бъбреците или за лечение на цироза

На родната медицина предлага рецепти за лечение с надземната част на билката плаун. Чаят, които се прави от лековитата билка се използва при неблагоприятните бъбречни заболявания. Той се пие за изхвърляне на песъчинки или камъчета в бъбреците.

Също е изключително ефикасе при бъбречни колити, заболявания на пикочните пътища, при силни болки и втвърдяване на тестикулите. Препоръчва се за пиене на хора страдащи от подагра или ревматизъм. Приемът му е препоръчителен и за лечение на заболявания на черния дроб. Оказва благоприятно въздействие при цироза.

Лечебна запарка от билка плаун се приготвя по следната рецепта – билката се наситнява, от нея се взима само чаена лъжичка. Залива с 250 милилитра вряща вода. Тази запарка се оставя да кисне така 2 часа. После следва прецеждането на лековитата отвара от билка плаун. Приема се преди да закусите, по 1 винена чашка. Тази доза се пие за изхвърлянето на песъчинки и камъчета от бъбреците. В случай, че ще използвате запарката от билка плаун за лечение на цироза на ден се изпиват 2 винени чашки, всяка сутрин и вечер преди да сте консумирали храна.

Можете да използвате лечебната билка плаун и за външно лечение за облекчаване на болките при спазъм. В този случай напълнете една възглавничка с изсушена билка. Наложете я върху болезнените зони и спете така. Можете да използвате една и съща възглавничка в продължение на 12 месеца.

Подобни публикации за още четене:
Билка плаун при камъни в бъбреците и цироза
4.5 (90%) 2 votes

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *