Билки за лечение на хемороиди

Представяме ви няколко изпитани народни лекове при болезнени хемороиди:

Маточината лекува хемороиди

* В съд се нарязват на ситно 60 г огнивче, 150 г камшик, 100 г росопас и пак толкова глухарче, по 120 г троскот и пипериче, 80 г чубрица, горска, както и червено и бяло подъбиче по 200 г от всяко едно от двете. След като всички билки се прибавят, сместа се обърква добре. В отделен съд се изваждат 6 супени лъжици от нея и се заливат с литър вода. Поставя се на огъня и след като кипне, се оставя да престои 15 минути. Изцежда се и се прибира. Всяка сутрин и всяка вечер се пие по една водна чаша от отварата, като ефикасно лекува и кървящи хемороиди.

* Няколко по-големи листа маточина (2 или 3) се поставят в 500 г вода и след кипване се оставят да врят около 20 минути. Още докато са топли, но поносими, те се поставят на болното място, а получилата се отвара се изпива. За да има ефект от лечението на хемороиди с маточина, е неoбходимо поне 4-5 дни предписанието да се прилага поне 5 дни.

* Билката цикория помага при лечение на хемороиди, като за целта 50 г от нея се кипват в 600 г вода. Отварата се пие преди обяд, като се спазва този режим поне 30 дни.

Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Билки за лечение на хемороиди

  1. Изпробвала съм някои тези рецепти и само временно имах облекчение. Накрая се принудих да се запиша да ми ги махнат в Он Клиник и изобщо не съжалявам, даже ме е яд че чаках толкова. Облекчението идва бързо, процедурата е безболезнена и после забравяш за тоя ад с тея хемороиди гадни.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *