Дискова херния – нека спрем болката

На вашето внимание ще представим няколко народни рецепти, които може да използвате за „потишаване“ на болката при дискова херния

Водка, сок от алое и мед при дискова херния

Нужно е да смесите 150 милилитра водка, 50 милилитра прясно цеден сок от домашното ви алое и 100 грама мед. Почти готовото лекарство затваряте в стъклен буркан и оставяте за 24 часа при стайна температура, а след това съхранявате в хладилник. Преди да си легнете да спите вечерта правите компрес с илача. Нужно е да напоите марля с течността и да поставите на болното място. Покрийте с найлон и вълнен плат или шал. Задължително след това легнете по гръб за поне 1 час. Всяка вечер правете компреси, докато не ви свърши приготвената течност.

Илачи при дискова херния, които облекчават болката трайно

Илачи при дискова херния, които облекчават болката трайно

Бял тамян при дискова херния

За да получите лек с бял тамян ще смесите чаена лъжица от него, с два добре разбити белтъка (желателно от домашни яйца) и 1 чаена чаша гроздова ракия. След като смесите трите съставки, сложете от илача върху стар шал или парче вълнен плат. Поставете го на болното място от тялото ви и го оставете докато се абсорбира напълно от кожата.

Люти чушки и смлян черен пипер при дискова херния

Загряващия компрес се прави с необработен вълнен плат. Посипете плата с 1 чаша начукани люти чушки и 1 супена лъжица черен пипер. Поставете на болния участък за 12 часа, докато спите.

Прополис при дискова херния

Правете компреси всеки ден за по 40 минути в продължение на 30 дни. След това е хубаво да направите почивка за около 15 дни и да направите курса отново.

Картофи и лук при дискова херния

Върху памучно парче плат нанесете сместа от следната рецепта и поставете за цяла нощ на болното място. На едро ренде се стърже един средно голям картоф и един стар лук. Разбъркайте ги и добавете малко сол (1 щипка). Правете това в продължение на 3 вечери.

Всички рецепти са предназначени за облекчаване на мъчителните болки при дискова херния, но не и да излекуват.

Подобни публикации за още четене:
Дискова херния – нека спрем болката
4 (80%) 3 votes

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *