Копривата влияе на диабета

Понижава нивото на захарта в кръвта и действа усилващо и противовъзпалително

Диабетът се получава най-вече при неправилно хранене или преяждане, особено изразено е при децата. Тъжното е, че дори децата, болни от диабет, са принудени да спазват диета и инсулиново лечение на диабета два пъти на ден.

Копривата влияе на диабета

Освен основните медикаменти, в помощ са и някои лечебни растения, които намаляват кръвната захар, стимулират обмяната на веществата и общо усилват организма със своите витамини, минерални соли и биологично активни вещества. Прилагат се в дома само под лекарско наблюдение и с контролни изследвания.

Билкова рецепта с коприва:

Начин на приготвяне – около две супени лъжици от билката се заливат е 400 мл вряла вода. Киснат около 1 час. Запарката се прецежда и се пие по 1 кафена чашка три пъти дневно.

Копривата е добра билка за диабетиците. Тя подобрява обменните процеси. Освен че понижава нивото на захарта в кръвта, тя действа усилващо и противовъзпалително.

Лечебна билкова рецепта при диабет:

Начин на приготвяне – смесват се 80 г глухарче, по 60 г жаблек, коприва, черна боровинка, бяла черница и бобови шушулки, 50 г малина, по 40 г шапиче и жълт кантарион. От сместа се вземат 2 с. л. и се заливат с 600 мл вода. Варят се 5 мин. Прецеждат се и се пият по 150 мл преди хранене 3 пъти на ден. Курсът на лечение продължава 3 месеца. Прави се пауза от 3 седмици и може да се повтори. Контролира се кръвната захар периодично.

Подобни публикации за още четене:
Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Копривата влияе на диабета

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *