Най-лесната рецепта при борбата с пърхот

За да се преборите с неприятния пърхот в косите ви е нужно малко черен пипер и кисело мляко.

Пърхотът причинява огромен сърбеж на главата, защото кожата на скалпа се лющи. Белите люспи, които се „отделят“ всъщност са мъртва кожа. Това неблагоприятно състояние се проявява при хора на различна възраст без значение от пола. „Снега в косите“ може да бъде причинен от неправилно поддържане на косата или често боядисване. Той обаче може да бъде следствие от заболяване, така че преди да започнете да лекувате това състояние е добре да сте на ясно точно каква е причината за появата му.

Кисело мляко и черен пипер помагат при борбата с пърхот

Кисело мляко и черен пипер помагат при борбата с пърхот

В случай, че пърхота е причинен от използването на бои или неправилна хигиена на косата можете да използвате една лесна рецепта, която се приготвя само от кисело мляко и черен пипер. С тези продукти разполага всяко едно домакинство, а и са доста достъпни, не струват много пари. Самата рецепта не изисква кой знае какви усилия за направа, не са нужни специални умения. Ефекта от нея е невероятен, но може да се убедите сами, само ако я използвате.

Рецептата за отстраняване на пърхот в домашни условия с кисело мляко и черен пипер е следната – напълнете една чаена чаша с кисело мляко. Към него прибавете 2 чаени лъжички ситно смлян черен пипер Разбъркайте хубаво лечебната смес. Взимайте по малко от нея и втривайте с масажни движения в скалпа. Нанесете цялото количество смес от кисело мляко и смлян черен пипер. Когато приключите с нанасянето сложете шапка и изчакайте маската да действа около 50-60 минути. Косата се изплаква обилно с топла вода. Тази процедура се прави само един път в седмицата, а ефекта от домашната маска срещу пърхот ще забележите още при втората процедура. Приключете с нанасянето на маската, когато постигнете желаните резултати.

Препоръчваме да нанасяте маската срещу пърхот от чер пипер и кисело мляко на мръсна коса.

Подобни публикации за още четене:
Най-лесната рецепта при борбата с пърхот
3.75 (75%) 4 votes

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *