Лукчета и кока кола за лечение на кашлица

Колкото и невероятно да ви звучи можете да използвате кока кола и пакет лукчета за лечение на кашлица.

Малки и големи страдат най-често от простудни заболявания, като настинка, грип, бронхити, ангина и други. Всяко едно от тези заболявания се характеризира с разнообразни симптоми, като едни от най-често проявяващите се са болки в мускулите и гърлото, запушен нос, повишена температура, главоболие, отпадналост, умора и други. Общият симптом за тези заболявания е кашлицата, която може да бъде влажна и суха. Често тя е доста упорита и не ни позволява да си поемем спокойно дъх. Все пак не бива да подценяваме този симптом (кашлицата), защото тя ни спомага за изхвърлянето на натрупаните секрети.

Лукчета и кола за лечение на кашлица

Лукчета и кола за лечение на кашлица

За да се преборите с упоритата кашлица, която не ви позволява да мигнете ви предлагаме домашен лек от кока кола и лукчета. Може би това ви звучи невероятно, но илача действа благоприятно на организма, като облекчава симптома, спира болката и спомага за отхрачването.

Макар, че за кока колата има много негативни мнения, приемана в допустими количества тя спомага за успешното лечение на кашлица. Повечето хора са на мнение, че газираната напитка много вредна и има разяждащо действие, но благодарение на кофетина, който съдържа, тя има успокояващ ефект.

Рецептата с кока кола и лукчета, която се използва за лечение на кашлица е следната – нужен ви е един пакет лукчета, които ще обелите от обвивката и ще поставите в тенджера. Тях ще залеете с 300 милилитра кока кола. Домашният лек се поставя на котлона и се изчаква да заври. Разбърквайте често, докато лукчетата се разтопят напълно. Имайте в предвид, че лека лепне много по дървената лъжица, затова трябва да сте търпеливи и да разбърквате почти непрекъснато. След готовност домашното лекарство за лечение на кашлица се оставя да изстине на стайна температура. От сместа се взима 3 пъти на ден, задължително преди консумацията на храна (около 30 минутки). Възрастните приемат от домашният лек по 1 супена лъжица, а децата по една чаена лъжичка. След двудневен прием кашлицата ще бъде облекчена и намалена до минимум.

Съхранявайте домашният сироп за лечение на кашлица от лукчета и кока кола в стъклено бурканче или шишенце, която ще приберете на хладно в хладилника.

Подобни публикации за още четене:
Лукчета и кока кола за лечение на кашлица
3.35 (67.1%) 31 votes

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Лукчета и кока кола за лечение на кашлица

  1. Преди 15-20 години страдах от много упорита кашлица доста дни. Не спях по цяла нощ. Колежка си каза да сваря в кока кола – лукчета да стане наполовина., след което изпих количеството много горещо и…с кашицата приключих. Съжалявам, че не помня колко кока кола и колко лукчета – но сега, когато имам нужда се страхувам да направя съща комбинация, тъй като страдам от високо кръвно налягане.

    с

    С

  2. Аз също лекувам кашлицата по тази рецепта, много ефикасна

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *