Отслабнете на точно определени места с етерични масла /рецепти за масажни масла/

Може ли да отслабнем на точно определени места по тялото? Бедра, корем, ханш? Оказва се, че да. С етерични масла. Ето някои полезни съвети как да отслабнем чрез масаж с етерични масла.

За много жени бедрата са тази част от тялото, която ги прави най-нещастни. Само диета никога няма да премахне нежеланите мазнини от бедрата. Упражненията са много важни, може би дори по-важни от броенето на калориите. Затова ще помогнат и някои масла. Например хвойновото масло е диуретично. тонизира кръвообращението и помага за детоксикацията на тялото. Маслото от кипарис пък е съдосвиващо и когато се приготви масажно масло, затяга и тонизира мускулите, което е желателно при свалянето на килограми, защото се избягва проблемът със стриите.

*Масаж при целулит – Целулитът на кожата наподобява „портокалова“ кора и най-често се среща по бедрата. Всекидневният масаж на краката винаги трябва да се прави в посока отдолу нагоре (към сърцето), тоест от стъпалата към ханша. Но внимавайте масажът да бъде едновременно достатъчно и приятно силен, но да не е болезнен, тъй като плътта не бива да се щипе, особено ако има целулит. Едно агресивно лечение само би влошило състоянието ви.

*Отслабване в бедрата (рецепта за масажно масло)10 к. кипарис, 10 к. хвойна, 5 к. лавандула, 50 мл маслена основа (Ако се прибави и малко жожоба, ефектът ще е още по-добър.

*Масажно масло – как да си приготвим сами масажно масло
Смес от етерични масла и маслена основа, за която се използва масло от сладък бадем или масло от пшеничен зародиш. Понякога се добавя масло от жожоба или се използва като основа. Обикновеното съотношение на етеричните масла към маслената основа е 2:98, т.е., 2% етерични масла към 98% маслена база. Двата процента етерични масла биха представлявали приблизително 40-50 капки към 100 мл маслена база. Моля да си отбележите, че че се има предвид капки от шишенце с етерични масла, тъй като те имат вградени специални капкомери. Ако използвате лабораторна пипета, капките са много по-малки и пропорцията няма да е точно.

Подобни публикации за още четене:
Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *