Оцет при запушена Евстахиева тръба

При запушена Евстахиева тръба ви е нужен само домашен ябълков оцет за лечение.

Какво точно представлява запушена Евстахиева тръба

Евстахиевата тръба се намира в предно-долната част на средното ухо. Тя свързва средното ухо с носоглътката. При децата и при възрастните тя е с различна дължина и ширина. Например при децата дължината на тръбата е 20 милиметра, но е по-широка. При големите дължината на тръбата достига 35 милиметра.

Оцет при запушена Евстахиева тръба

Оцет при запушена Евстахиева тръба

Функции на Евстахиевата тръба

Макар и малко хора да са чували за нея, тя изпълнява 3 доста важни функции

1. Вентилаторна функция – тази функция е много важна, защото тя се грижи за еднаквото въздушно налягане при тъпанчето и от двете страни.

2. Дренажна функция  – тя спомага да се изтласка слузта от средното ухо към носоглътката.

3. Защитна функция – пречи на „вредителите“ от носоглътката да попаднат в средното ухо.

Възпаление и запушване на Евстахиевата тръба

Възпаление на Евстахиева тръба – най-често това състояние се проявява при инфекции на форните дихателни пътища, като например синузит, ринит или среден отит.

Запушване на Евстахиевата тръба – в повечето случаи причините за стесняването на тръбата са хроничен отит или хроничните възпаления на горните дихателни пътища.

Симптоми характерни при запушена Евстахиева тръба

Симптомите, които се проявяват при това заболяване са намаляване на слуха, болки и шум в ушите.

Оцет при запушена Евстахиева тръба

Лечението на това заболяване е лесно и достъпно за всеки, защото се използва само домашен ябълков оцет (в никакъв случаи купен от магазина). Но все пак за да преборите този проблем е нужно да се погрижите не само за болките и шума в ушите, а и за гърлото и носа. Все пак преди да представим рецепта ще кажем, че можете да замените домашния ябълков оцет със прясно изцеден сок лимон. Дори и с лимон ще постигнете добри резултати, но ако искате те наистина да се избавите от запушването на тръбата, препоръчваме да използвате оцет.

Рецепта с оцет при запушена Евстахиева тръба

1. Ябълков оцет в носа – легнете по гръб и с помощта на капкомер капнете във всяка ноздра по 4 капки домашен ябълков оцет. Изчакайте 4 минути и после хванете носа с два пръста, за да го запушите. След това надуйте, изчакайте няколко секунди и отпушете носа (махнете пръстите от него).

2. Ябълков оцет в ушите – легнете на една страна и капнете в ухото само капка оцет с помощта на капкомер. Стойте така няколко минутки и после се обърнете на другата страна. В другото ухо също капнете само една капка и задръжте в това положение няколко минути.

3. Плакнене на устата с ябълков оцет – в кафена чашка сипете 3-4 глътки домашен ябълков оцет. Правете гаргара с него в продължение на 3 минутки. После оцета се гълта, не се изплюва.

Всички тези три процедури се прилагат един път на ден. За да постигнете исканите резултати е нужно време и търпения. Само с една процедура няма да решите проблема си. Нужно е да повтаряте метода поне 30 поредни дни, за да се справите със запушената Евстахиева тръба за дълъг период.

Подобни публикации за още четене:
Оцет при запушена Евстахиева тръба
3.8 (76%) 10 votes

Enjoyed this post? Share it!

 

4 коментара по “Оцет при запушена Евстахиева тръба

 1. имах грип- хрема, кашлица , бронхит , след 2 антибиотика след 10 дни пак същите проблеми
  започнах лечение с ракия,
  гаргара и гълта се 3 пъти по 1 супена лъжица ракия
  накапва се разредена свода ракия в ушите и носа , пих 1 път аналгин или след няколко часа половин табл . асперин.
  аспирин предиизвиква кървене и се страхувам от него .

 2. моля за разясняване оцета има ли някъва особеност разбрах ,че домашен, но този който имам при поставяне в ноздрата гори и се изпитва ужасна изгаряща болка дори при една капка.Може ли да се разреди или нещо специфично. Може ли да обясните как се процедира достраша ме да го сложа в ухото

 3. Вярвам в лечебната сила на ябълковия оцет,нотой е киселина,руши зъбния емаил,а как ще се понася от меките тъкани,нещо не го приемам ,може би се разрежда….????

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *