Сияйни очи с билки и мляко

Очите са огледалото на душата. И един от най-важните наши сетивни органи, които ни помагат да възприемаме заобикалящият ни свят. Много хора обаче не се замислят за това, и едва ли полагат нужните грижи. А очите са точно като всяка част от нашето тяло, която има нужда от профилактика и грижи. А те грижите не са никак сложни и изискващи време и пари. Няма нужда от скъпи капки, просто си вземете малко билки и си направете компреси за около 10-15 минути през ден или дори на ден. Така хем очите ви ще починат, хем вие.

Билков компрес

Освежаващо и тонизиращо действие имат компресите от лайка, мента, копър и магданоз. За целта сварявате избраната от вас билка, прецеждате и с топлата (не гореща) отвара се напояват памучни тампони, които се поставят върху затворените очи. Тампоните трябва да покриват очите от веждите до ябълчните кости и се оставят да действуват 1-2 минути, след което отново се напояват с топлата отваpa. Това се повтаря 3-4 пъти. Накрая се поставя студен компрес, кожата се подсушава, след което се нанася мазен крем.

Млечни компреси за очи
Ефикасно действуват и млечните компреси, които отстраняват възпалителните явления: напояват се с прясно неварено мляко памучни тампони, поставят се върху затворените очи и се оставят да действуват 4-5 минути. Накрая очите се изплакват с вода и се подсушават. С мазен крем се намазва областтa около очите.

Подобни публикации за още четене:
Сияйни очи с билки и мляко
5 (100%) 1 vote

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *