Смес от плодове срещу напукани пети

От банан и авокадо можете да си приготвите лечебна смес, която ще реши проблема ви със сухите и напукани пети.

Риска от напукване на петите е много голям, защото ходилата са една от най-натоварваните части на тялото. При хората с наднормено тегло риска от напукване на петите е още по-голям, защото тежината върху стъпалата е по-голяма. Напукването на петите не е само естетически проблем, той може да се превърне и в здравословен, ако не се вземат мерки за изглаждането на кожата в тази част на тялото.

Лечебна смес от авокадо и банан срещу напукани пети

Лечебна смес от авокадо и банан срещу напукани пети

Най-често се сещаме за загрубялата кожа на петите през лятото, защото тогава ходилото е на показ. През зимата също има риск този симптом да се изостри в следствие на прекомерно потене на краката. При някои хора носенето на чорапи и затворени обувки, довежда до бързо овлажняване на стъпалата, а от кожата се напуква. В тези случаи препоръчваме веднага щом събуете обувките си измиете и подсушите добре краката си, за да се предпазите от напукването.

Макар петите да са на показ само през летния сезон, тяхното напукване може да бъде причинено и през зимата, както споменахме. Грижете се за кожата на това място, защото ако не обърнете внимание на проблема, той ще се задълбочи и може да причини силни болки, кървене и инфекции.

За да изгладите кожата на стъпалата си и да се преборите с напуканите пети ви предлагаме следната лесна рецепта с авокадо и банан – срежете едно авокадо на две части. Вземете една половинка и я намачкайте на каша. Към плода добавете и един намачкан банан Бъркайте, за да се получи кашичка. Получилата се лечебна смес нанесете върху сухите и напукани пети с кръгови движения. Отгоре наложете прозрачно фолио и престойте така около 30 минути. Сместа се измива с хладка вода, а после краката се подсушават добре.

За да постигнете желаните резултати, а именно кожата на стъпалата да е гладка и мека използвайте лечението 3 пъти в седмицата. Продължителността при борбата с напукани пети е различна, защото всичко зависи от тежестта на проблема Спрете лечението когато кожата на краката е станала гладка и мека.

Подобни публикации за още четене:
Смес от плодове срещу напукани пети
4 (80%) 1 vote

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Смес от плодове срещу напукани пети

  1. Сигурно рецептата помага, но нямам време да се занимавам и да си правя вкъщи, по-лесно ми е да си купя дълбокохидратиращ крем, от тези, които са медицинска козметика, и да се мажа вечер, действа безотказно срещу напуканите ми пети

  2. И аз предпочитам натуралните кремове, много съм доволна от тези на Флекситол

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *