Укротете болката при дискова херния

Дискова херния или дископатия е заболяване, което се среща все по често и покосява все по-млади хора

Много от нас се мъчат да се преборят с мъчителната болка при дископатия, като приемат различни лекарства или скъпи мазила, които си купуват от аптеките. Можете да укротите болката със рецепта от народната медицина, за направата на която не се изискват специализирани умения. Все пак е задължително да кажем, че рецептата, която ще ви предложим няма да ви излекува, но ще спре болките бързо и трайно.

Дискова херния - укротете болката

Дискова херния – укротете болката

Дискова херния

Нека първо кажем няколко изречения за самото заболяване. То се определя, като състояние, при което покосява гръбначния стълб. При засегнатите от дископатия се наблюдават разкъсвания на външния фиброзен пръстен на междуребрените дискове. Това е причината мекичката част да търпи промени и да се деформира, а от там и да навлиза в гръбначния канал. Така структурите, които се намират вътре се притискат и идват проблемите. Двете най-често срещани форми на дискова херния са лумбална, при която се изпитват болки в ръста и шийна. Все пак казахме, че това са най-често срещаните форми, но дископатията може да засегне и всеки друг прешлен на гръбначния стълб. За сега данните показват, че заболяването покосява най-вече хората, които са на възраст от 30 до 50 годинки. За жалост обаче напоследък долната граница започва да намалява и мъже и жени по 25 години са засегнати. За развитието на болестта оказват влияние различни фактори, като само два от тях са възрастта (износване на дисковете) и работата (тежкия физически труд).

Симптоми при дископатия

Симптомите, които се проявяват са в зависимост от локализацията на дисковата херния. Все пак в повечето случаи се наблюдава изтръпване на крайниците, болки в кръста, слабост на цялото тяло, болки в седалището, мускулни спазми, сексуално разстройство, болки в шията, слабост на мускулите, проблеми при ходене и други.

Рецепта при дискова херния

За направата на чудната рецепта ви трябва само малко медец, водка и сок от алое вера. Вземете буркан, измийте го и го подсушете хубаво. В него сипете водка – 150 милилитра, сок от алое вера – 50 милилитра (най-добре е да прясно изцеден от стайно растение) и мед – 100 грама. Така смесените съставки се оставят за престой от 24 часа при стайна температура. После лекарството се прибира на хладничко. Вечер сгънете няколко слоя марля и я намажете с илача. После наложете готовия компрес върху болезнената зона. Отгоре налагате найлон и после увиване с шал Спите с компреса и сутринта го сваляте. Прилагате метода докато илача свърши.

Подобни публикации за още четене:
Укротете болката при дискова херния
3.7 (74%) 20 votes

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Укротете болката при дискова херния

  1. Здравейте!
    Тази рецепта ме заинтригува и ми допадна, защото е лесна за изпълнение. Във връзка с това искам да попитам дали може да се използва гел от Алое Вера – 98% алое вера + 2% праскови ?
    Става въпрос за продукт на LR, за който съм сигурен, че е истински!

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *