Чуден мехлем облекчава болката при дискова херния

Дискова херния е заболяване, което засяга гръбначния стълб и причинява непоносими болки, които можете да облекчите с домашен мехлем.

Заболяването дископатия може да всеки диск на гръбначния стълб и затова има много форми, но най-чести срещаните са лумбалната и цервикалната. Лумбалната причинява силни билки в кръста и краката. Цервикалната е наричана още шийна и болките са съсредоточени в тази област.

Дисковата херния е заболяване, което най-често се среща при хората на възраст от 30 до 50 години. Заболяването най-често е причинено от извършването на тежък физически труд ежедневно.

Укротете болката при дискова херния с домашен мехлем

Укротете болката при дискова херния с домашен мехлем

Симптомите, които се проявяват при дискова херния са разнообразни и това се дължи на локализацията. Все пак по-характерни симптоми за лумбалната дискова херния са силна болка в кръста или седалището, изтръпване на крака, слабост на мускулите, спазми, сексуални разстройства и загуба на контрол при уриниране.

Характерните симптоми за шийната дискова херния са болки в областта на врата, раменната лопатка, предмишницата, гръдния кош и китката, спазми и слабост на ръцете.

И при двете форми на дискова херния болката се усилва многократно при кашлица, смях, напъване или пренатоварване.
За лечението и облекчаването на болката при дискова херния се предлагат много лекарства и мазила в аптечната мрежа. Ако обаче желаете да опитате да се преборите с болката в домашни условия ви предлагаме една стара, но много ефикасна рецепта, чрез която се приготвя мехлем.

Лечебната рецепта за мехлема при силни болки причинени от дискова херния е следната – измивате сушен корен от билката черен оман, не го белите. От него ви трябва 500 грама. Смилате го на каша. В съд слагате 350 грама свинска мас. Разтапяте я на котлона на тих огън и после добавяте смления корен. Бъркате често, задължително с дървена лъжица, като сместа стои на котлона около 40 минути.

В друг съд разтапяте 70 грама от борова смола. Прибавяте я към другата смес и бъркате още 15 минути. Накрая добавяте и 300 милилитра водка. Сместа трябва да остане на тих огън още 10 минути, докато разбърквате често. Чудният мехлем е готов и може да го пресипете в стъклено бурканче. Съхранявайте го на хладно място.

За да облекчите силните болки при дискова херния намазвайте болезнените зони 2 пъти на ден, сутрин и вечер, преди сън. Лечението е с различна продължителност. Спрете го когато почуствате подобрение и болката е утихнала или изчезнала напълно.

Подобни публикации за още четене:
Чуден мехлем облекчава болката при дискова херния
4.57 (91.43%) 7 votes

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Чуден мехлем облекчава болката при дискова херния

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *