Шипове – ако страдате от тях изберете една от тези рецепти

Специалистите твърдят, че шипове не се лекуват, но в народната медицина има рецепти, които могат да облекчат непоносимата болка и страданията.

Описание на така нареченото заболяване шипове

Говорили сме много за шиповете, но пак ще кажем, че те са заболяване, което засяга опорно-двигателната система. То се характеризира с образуването на нов костен израстък върху съществуваща кост. Преди време това заболяване е било характерно за по възрастните хора, но днес то разширява своите диапазони и покосява много млади. Хората, които страдат най-често от шипове са тези с наднормено тегло и тези, които извършват тежък физически труд ежедневно. Като главни причини за заболяването са поставени старите травми, изкривяването на гръбначния стълб и неправилното хранене.

Илачи от народната медицина при шипове

Илачи от народната медицина при шипове

Симптоми на заболяването шипове

Шиповете засягат главно ставите и затова единият от главните симптоми е силната и непоносима болка в тях. Много често болезнената зона отича и се образуват подутини под кожата. Заболяването води до нарушения в съня, покачване на кръвното, скованост, главоболие и други. Шиповете могат да причинят и видима деформация. Ставите, които са „предпочитани“ от шиповете са тазобедрената, колянната, петите, врата, гръбначния стълб и раменете.

Рецепти от народната медицина, които могат да облекчат непоносимите болки при шипове, а дори и да ги „стопят“

1. Домати и морска сол при шипове – смилате 3 килограма добре узрели домати. Изсипвате доматената каша в тенджера, за да се затопли малко. После към нея добавяте 2 килограма морска сол. Бъркате почти непрекъснато, докато тя се разтопи. Махате илача от котлона и чакате да се охлади до търпима температура (когато потопите пръст в нея да не ви пари). В тази смес потапяте краката си за около 15 минутки. Изваждате ги и изплаквате с вода. Процедурата се прилага всяка вечер до облекчаване на болките. Готовата смес може да се използва 2-3 пъти.

2. Зелеви листа и оцет – използват се пресни листа от зеле, които се начуква леко, но се внимава да не се скъсат. Начуканите листа се напояват с домашен оцет и се прави компрес с тях на болезнената зона Компреса се налага вечер, като се превързва с бинт и се сваля на сутринта. За да постигнете трайни резултати правете компреса поне 2-3 месеца.

3. Люспи от лук и катран – взима се по голяма люспа от лук върху която се капват 3-4 капки катран. Налага се на болезнената зона и се превързва с бинт. Компреса стои цяла нощ, а на сутринта се сваля и мястото се измива. Лечението е с различна продължителност, до пълно облекчаване на болките.

4. Картоф и камфоров спирт при шипове в петата – сварете 1 голям картоф или два по-малки заедно с корите. Смачкайте ги на пюре, без да сте ги обелили. Разстелете ги и капнете върху тях 15 капки камфоров спирт. Намазвате петата с олио и налагате компреса, който престоява цяла нощ. Прави се 15 поредни вечери.

5. Билка повет при шипове – шепа свят от билката се размества със свинска мас и се налага на болезненото място. Превързва се с бинт и стои 2 часа. Може да се прилага 2 пъти на ден. Билката повет може да бъде сменена и с цветове от лозина.

6. Чесън, мас и пепел – изгорете няколко лозови пръчки и пресейте пепелта. Вземете от нея 3 супени лъжици и ги смесете със същото количество мас. Обелете 4 глави чесън и ги счукайте. Добавете ги към другата смес и объркайте. Намазвайте болезнената зона с този мехлем.

7. Чесън и олио при шипове – обелете 5 глави чесън и ги разбивайте с миксера, като прибавяте по малко олио. Слагайте олио, докато получите смес наподобяваща майонеза. От сместа намажете върху парче плат и го наложете върху болезнената зона. Закрепете добре, защото трябва да останете с компреса цяла нощ. На сутринта измийте много хубаво с вода.

Подобни публикации за още четене:
Шипове – ако страдате от тях изберете една от тези рецепти
4.3 (86%) 10 votes

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Шипове – ако страдате от тях изберете една от тези рецепти

  1. Здравейте !!!…Интересува ме ,…Лечението на шипове ?!!…Имам шип в шийната област , който притиска Гл.Артерия и нарушава оросяването на мозъка ,…а в случая не мога да преценя ,….Коя точно рецепта е подходяща и ще помогне Конкретно за Моя Случай ??!…

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *