Ето как да излекувате бронхита

Бронхитът е възпаление на бронхите, предизвикващо натрупване на слуз в тях. Бронхитът може да бъде остър или хроничен. Острият бронхит най-често се причинява вследствие на вирусна инфекция, а хроничният се изразява в непрекъснато възпаление на дихателните пътища (бронхите), като причина за това може да бъде замърсена околна среда, продължително тютюнопушене или алергия.

бронхитЗа да излекувате бронхита смесете 40 гр. листа от живовляк, 30 гр. листа от подбел и по 20 гр. стръкове от медуница и цвят от лопен. Нарежете билките на ситно. Вземете 2 супени лъжици от сместа и ги изсипете в 500 мл. вряща вода. Изчакайте 1-2 мин., свалете съда от огъня и оставете да изстине. Прецедете течността и пийте от билковата отвара по 1 винена чаша 3 пъти на ден преди хранене.

При упорит хроничен бронхит, съпроводен с кашлица, която пречи дори на спокойния сън смесете 30 гр. корени от сладник, по 40 гр. стръкове от медуница и корени от бял оман, 50 гр. листа от подбел и 60 гр. листа от живовляк. Смесете и нарежете билките на ситно. 2 супени лъжици от сместа сипете в 600 мл. вряща вода и веднага свалете от огъня. Оставете да кисне 1 час и прецедете. Пие се по 1 винена чаша 3 пъти на ден преди ядене.

Подобни публикации за още четене:
Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *