Изчистете кожата с бананова кора

Освен в самия плод, в кората на банана също се съдържат не малко полезни вещества, които могат да ви помогнат при редица оплаквания. В нея се съдържат множество флавоноиди, восъци, минерали и витамини, всеки елемент от които се ползва и с лечебна цел, освен че са нужни за правилното функциониране на нашето тяло. Те например може да ни помогнат да заличим бръчките, да успокоим акнето, брадавиците и редица кожни заболявания.

Framar - BananitesaistinskoprispivatelnoЕто няколко полезни съвета, за да се възползвате от банановата кора:

Полезните вещества може да помогнат при обрив, получен в следствие на ухапване или ужилване. За целта просто трябва да прикрепите малка обелка от банан и да я закрепите с пластир, там където е болезненият участък. Процедурата трябва да се повтаря поне веднъж на ден, за да може раната напълно да се излекува.

За отстраняване на брадавици, трябва само да закрепите обелка от банан на мястото и да оставите да действа за една нощ. Правете тази процедура, докато брадавицата изчезне напълно. Не се отчайвайте, защото за някои брадавици може да трябват няколко дни, докато за други ще стигне цял месец. 

За да облекчите симптомите на псориазис и акне, може да намажете засегнатите участъци с бананова кора, като ще забележите подобрение само след няколко повторения на процедурата.

Подобни публикации за още четене:
Изчистете кожата с бананова кора
4 (80%) 3 votes

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *