Ето как да премахнете налепите по гърлото и сливиците

Ето как да премахнете налепите по гърлото и сливиците 5.00/5 (100.00%) 2 votes

При възпаление на гърлото вследствие на вирусна инфекция, настинка или грип, е вероятно да получите налепи по гърлото и сливиците.

В такъв случай лекарите обикновено изписват антибиотик. Ние обаче ви съветваме да не избързвате, а да опитате няколко метода от народната медицина, които могат да се прилагат и при малки, и при големи.

При налепи на гърлото е много важно то да се прочиства.

За целта се прави гаргара, като течността задължително се изплюва.

Сипете 1 чаена лъжичка готварска сол в една чаша вода. Правете гаргара 3-5 пъти на ден. За същата цел можете да използвате зелен чай, чай от мащерка или лайка.

налепи в гърлото

Лечение на налепи по гърлото с прополис:

Освен да промивате гърлото, е необходимо и да го лекувате. За целта сложете прополис (пчелен клей) в хладилника, за да се втвърди. След това го натрошете и смесете с домашна ракия в бурканче от детска храна. Разклащайте, докато прополисът се разтвори, след което напоете памучен тампон и мажете възпаленото гърло. Друго, което се прави с прополис, е да се смуче малко топче (колкото грахово зърно). И двата метода не са особено приятни, но затова пък са ефективни.

Друг вариант за лечение на възпалено гърло е компрес с пчелен мед.

Разстелете 1 супена лъжица мед върху парче плат. Поставете го върху гърлото, покрийте с найлон и леко превържете, за да може компресът да престои цяло нощ.

Много ефикасен метод за очистване на налепите е като се мажат (остъргват) със сода за хляб.

Поставете на пръста си сода, след което намажете навсякъде, където има налепи. Може да комбинирате содата с мед. Известно време след почистването не трябва да се яде или пие нищо.

ВАЖНО: Ако публикацията Ето как да премахнете налепите по гърлото и сливиците ви е допаднала или има какво да добавите или попитате, молим, коментирайте я най-долу на страницата!

Билка.инфо препоръчва и:

2 коментара to “Ето как да премахнете налепите по гърлото и сливиците”

  1. три години си лекувах гърлото с антибиотици от всички гами, без успех, само си натоварих организма. Преди осем месеца ми предложиха да си мажа гърлото с трипафламин, това беше много успешно лечение, сега не ме болят сливиците, не ми пари на гърлото, много се облекчи състоянието ми, препоръчвам ви го! Опитайте!

  2. Krasimira Ivanova

    яну 30. 2013

    намазване-да,но в никакъв случай остъргване! Трипафламин и гранофурин са също добър избор!

Добавете коментар