Здраве с покълнали орехови ядки

Консумацията на орехови ядки със сигурност ще въздейства благоприятно на организма ви, защото в тях се съдържа голям набор от полезни вещества.

Редовната консумация на орехи води до подобряване на мисълта и лесното съсредоточаване, но също така тези ядки се грижат да предпазват организма ни от сърдечно-съдови заболявания, подобряват здравината на костите, спомагат за добрия сън през цялата нощ, намаляват стреса и предпазват от ракови заболявания.
Покълналите орехови ядки също много полезни за човешкия организъм, защото те възстановяват силите на имунната и нервната система, грижат се здравината на костите в човешкото тяло и освен това подмладяват кожата. Тези лековити покълнали орехови ядки се грижат за пречистването на кръвоносните съдове, като успешно премахват всички натрупвания.qdki

Когато поставите орехи във вода само за 14 дена те ще покълнат и тяхната лечебна сила ще се увеличи 1000 пъти. Консумирайте ги, за да бъдете здрави и да върнете младостта си.

Лесно можете да се сдобиете с покълнали орехови ядки у дома, като използвате 1 килограм орехи. Условието, което е много важно тук, е че те трябва да бъдат сурови. Измиват се добре без да се отстраняват черупките и се поставят в съд. Пълните съда с вода, докато целите сурови орехи се покрият напълно. Трябва да ги държите на светло и топло място за 14 дена, като сменяте водата им 2 пъти на ден. Препоръчваме смяната водата да се извършва сутрин и вечер. Когато сменяте водата е добре да размествате орехите внимателно.

Сами ще забележите как те започват да покълват и след 14 дена вече ще са готови за консумация, като са увеличили своята лечебна сила многократно. Съхранението им става в хладилника, като трябва да са с водата, в която са покълнали.

Всеки ден консумирайте по 6 ореха, като ги разделите на 2 приема. Консумирайте 3 покълнали ореха сутрин и още 3 вечер. Преди консумация обелете ядките.

Всички ползи от консумацията на покълнали ядки няма да се забавят, защото имунната система ще си набави нужните вещества и ще ви предпазва от заболявания, костите ви ще станат по-здрави, а така риска от тяхното заболяване се свежда до минимум.

В случай, че имате заболяване на панкреаса не се препоръчва консумацията на покълнали орехови ядки.

Подобни публикации за още четене:
Здраве с покълнали орехови ядки
3.88 (77.5%) 8 votes

Enjoyed this post? Share it!

 

4 коментара по “Здраве с покълнали орехови ядки

  1. Измиват се добре без да се отстраняват черупките и се поставят в съд.

  2. moje li neshto i za tvardata takan ,koiato razdelia iadkite.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *