Азиатска младост с корен от жен шен

На козметичния щанд можем да намерим какви ли не продукти за заличаване на времето – те въздействат на бръчките и ги запълват. Т.е. действат само на външните признаци. Но за разлика от западната, китайската традиционна медицина разглежда цялото тяло като поле за лечение за един симптом. И преди всичко – с факторите, които са довели в този случай до поява на бръчки. Тя се фокусира върху действието на вътрешните органи. Нейните методи освобождават движението на кръвта към лицето, осигурявайки равномерното разпределяне на енергията и течностите в тялото. Това подхранва кожата, а резултатът е младо, гладко и лишено от бръчки лице

Предлагаме ви няколко стъпки, които включват домашно приготвени маски, екзотични треви и вкусни храни, за прекрасна и блестяща кожа.

Къде е коренът на проблема?

Всички знаем за чудодейното действие на корена жен шен. Неговото ботаническо име е Panax и означава именно „универсално лекарство“. Билката с чудновато извит корен е смятана за една от най-ценните билки в Китай, съдържаща мощни молекули, които намаляват стреса и умората. Той е богат на антиоксиданти, които неутрализират причиняващите бръчки свободни радикали, както и на натурални стероиди, подпомагащи образуването на тъканите. Според китайската традиционна медицина, женшенът подхранва петте основни органа – сърцето, белите дробове, далака, бъбреците и черния дроб.

Ето и една рецепта: Вземате си корен женшен, но не сибирски, защото той има различно действие, и накисвате два грама от него в 120 мл вода за половин час. После го сложете на пара за 1 час. Изпийте половината течност преди закуска, а останалото – на следващия ден. Правете това ежедневно от 10 дни до един месец и след това оценете състоянието на кожата си. Ако имате някакви заболявания или приемате някакви лекарства, се консултирайте с лекаря си, преди да приемате каквито и да било добавки.

Блестяща, като перла

Според легендите, китайските императрици и съпруги на големци, буквално махали бръчките по лицата си с перлен прах. Той има високо съдържание на аминокиселини и други елементи, които подмладяват кожата. Перленият прах може да намерите под името Zhen Zhu Mo или с фармацевтичното – „маргарита“.

Смесете чаена лъжичка перлен прах с един белтък и половин лъжичка мед. Добавете малко вода, ако е необходимо. Нанесете на лицето си за 20 минути и след това изплакнете с топла вода. Винаги действа! За по-добър ефект – преди и след маската сложете на лицето си топла влажна кърпа. Така кожата ви ще поеме по-добре веществата, а топлото винаги действа релаксиращо.

Да се храним добре за млада кожа

Не сте ли се чудили как може цяла една нация да изглежда много по-млада? Как жените остават красиви до дълбока старост, а мъжете – просто мъжествени. Това е от храната, която се консумира в този регион на света. Има храни, в чийто състав са включени компоненти, забавящи стареенето, подобряват еластичността на кожата и намаляват бръчките. Такива храни има и при нас вече. Някои от които и ние си ги отглеждаме. Такива са фурмите, медът и черешите, както и, разбира се, китайските гъби и специално тези от вида тремела (дървесни гъби). Тези гъби освен, че подмладяват кожата, доставят една сериозна доза от витамини и минерали на организма – витамин В, желязо, калций и калий. От гледна точка на традиционната китайска медицина гъбите влияят благотворно на кръвта, сърцето и белите дробове. Купете и пригответе вкъщи или направо си поръчайте от китайския ресторант.

Натиснете копчето за подмладяване

Опитайте с акупресура – 5-минутен масаж, вкъщи или в офиса, за да се почувствате подмладена и освежена. Също като акупунктурата, акупресурата е насочена към определени точки на тялото, за да активира и регулира енергията, която се вярва, че минава през тялото по специални „пътеки“, наречени меридиани. Когато потокът на енергията и кръвта към лицето се увеличи, лицевите мускули се отпускат и кожата става по-еластична. Имате пет енергийни точки на линията на веждите си – едната е между двете вежди (наричат я дори „третото око“), по една от външния край на всяка вежда и по една от вътрешната страна на всяка вежда.

Като използвате показалеца и средния пръст на двете ръце, започнете от една точка и масажирайте по вертикална линия, движейки пръстите нагоре, от точката към линията на косата. След това преместете пръстите на следващата точка и направете пак движението. Може да правите този самомасаж винаги и навсякъде – на работа, по време на пътуване или преди сън, за да се отпуснете.

Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *