Алое вера – чудно средство за лечение на настинка и ангина

За ползите от растението алое вера, ще ви разкажем сега, както и ще ви споделим една много стара и ефективна рецепта, с приложението на която може да прогоните редица заболявания

Алое вера 

Алое вера е растение със сочни и дебели листа, което има уникалната способност да оцелява и в най-сухите райони на Африка и Индия. Използвано е като храна и като лек векове наред. След редица изследвания проведени с това растение, е доказано, че антиоксидантите които съдържа са сигурно средство срещу предпазване от ракови заболявания. Противовъзпалителните свойства, на алоето, са полезни както с борбата при язвен колит, така и при лечението на различни бъбречни инфекции.

Алое вера за лечение на ангина и настинка

Алое вера за лечение на ангина и настинка

Алое вера в козметиката 

Алое вера намира приложение и в много козметични продукти. Ползите му за кожата са хиляди. Съдържа се често в кремове и лосиони против слънчеви изгаряния. Помага при предотвратяването на появата на бръчки и други признаци на стареене. Понякога се препоръчва и при лечение на заболявания като псориазис и екзема.

Алое вера при настинка и грип 

Старата рецепта с алое вера, доказано ще ви отърве от грип и ангина. Помага и при хронично главоболие, подагра и инфекции на белите дробове. Употребата му доказано влияе на правилната работа на сърцето, пречиства кръвоносните съдове и нормализира високото кръвно налягане. Използвайте го и в началото на студените дни, за да подсилите имунитет си с тази витаминозна бомба.

Рецептата

За да приготвите този лек, намерете растение, на възраст между една и пет години. Не поливайте билката около пет дни, а след това наберете от нея около триста грама пресни листа, а след това прибавете 250 грама цикория, 400 грама пролетен мед, заедно с пчелната пита, 700 грама домашно червено вино и около 500 грама чист алкохол. След като омесите всички съставки, прехвърлете в тъмен, неметален съд, където трябва да престоят в тъмно и хладно помещение за пет дни. Когато лека е готов, прецедете само колкото ви е необходимо за една седмица, а останалото количество съхранявайте пак там. Това което сте си отделили пък, е хубаво да престоява в хладилник след всяка употреба.

От лека с алое вера вземате първите пет дни по три пъти в деня, един час преди консумацията на храна по една кафена лъжичка. Следващите два дена, вземате само веднъж на ден, по една лъжичка, пак преди ядене. Цикъла на лечение се повтаря всяка седмица, за най-много два месеца годишно.

Години на ред растението алое вера доказва своите лечебни свойства и ползите си за човешкия организъм. Изпробвайте целебната му сила и се убедете сами в качествата които притежава.

Алое вера – чудно средство за лечение на настинка и ангина
3.7 (73.33%) 3 vote[s]

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Алое вера – чудно средство за лечение на настинка и ангина

  1. Аз пия от години чист сок от Алое вера и се чувствам прекрасно, препоръчвам ви го и на вас.

  2. Как приготвяте този сок или купувате готов? Моля за отговор.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *