Често ви се случва да забравяте?!

Вижте кои билки ще ви помогнат да подобрите паметта си!

Вълшебните свойства на билките сякаш са безкрайни. В природата са скрити хиляди малки съкровища, които просто трябва да се научим да използваме, за да се лекуваме или за да готвим по-вкусно. Билките могат да служат и като лекарства, а не само за чай или като подправки. Представяме ви няколко билки за подобряване на паметта. Учени и лекари са изследвали действието им, както върху здрави хора, така и върху хора в различен стадий на деменция и Алцхаймер.

Демир бозан билки за бъбреци

Зелен чай – Той  е богат на антиоксиданти, включително флавоноиди и терпеноиди. Те са химични вещества, които имат благотворно въздействие върху хора със сърдечни заболявания и инсулти. Като цяло консумацията на зелен чай забавя стареенето на мозъка и стимулира имунната система.

Американски женшен – Женшенът също подобрява паметта като увеличава притока на кръв към мозъка. Освен това той намалява нивото на стрес и депресия – едни от главните причини за отслабване на паметта. Важно е да знаете, че и женшен и гинко билоба са антикоагуланти и не бива да приемате и двете едновременно.

И естествено гинко билоба. Това е най-често употребяваната билка за подобряване на паметта. Доказано е, че тя стимулира кръвообращението и повишава притока на кръв в мозъка. Съдържа антиоксиданти, които неутрализират опасните свободни радикали и предотвратява натрупването на холестерол и превръщането му в плаки.

Според проучванията гинко билоба е подходящ за здрави хора, които просто искат да подсилят паметта си и дава много добри резултати при хора в ранен етап на болестта на Алцхаймер.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *