Често ви се случва да забравяте?!

Вижте кои билки ще ви помогнат да подобрите паметта си!

Вълшебните свойства на билките сякаш са безкрайни. В природата са скрити хиляди малки съкровища, които просто трябва да се научим да използваме, за да се лекуваме или за да готвим по-вкусно. Билките могат да служат и като лекарства, а не само за чай или като подправки. Представяме ви няколко билки за подобряване на паметта. Учени и лекари са изследвали действието им, както върху здрави хора, така и върху хора в различен стадий на деменция и Алцхаймер.

Зелен чай – Той  е богат на антиоксиданти, включително флавоноиди и терпеноиди. Те са химични вещества, които имат благотворно въздействие върху хора със сърдечни заболявания и инсулти. Като цяло консумацията на зелен чай забавя стареенето на мозъка и стимулира имунната система.

Американски женшен – Женшенът също подобрява паметта като увеличава притока на кръв към мозъка. Освен това той намалява нивото на стрес и депресия – едни от главните причини за отслабване на паметта. Важно е да знаете, че и женшен и гинко билоба са антикоагуланти и не бива да приемате и двете едновременно.

И естествено гинко билоба. Това е най-често употребяваната билка за подобряване на паметта. Доказано е, че тя стимулира кръвообращението и повишава притока на кръв в мозъка. Съдържа антиоксиданти, които неутрализират опасните свободни радикали и предотвратява натрупването на холестерол и превръщането му в плаки.

Според проучванията гинко билоба е подходящ за здрави хора, които просто искат да подсилят паметта си и дава много добри резултати при хора в ранен етап на болестта на Алцхаймер.

Често ви се случва да забравяте?!
Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *