При анемия може да се доверите на тази билкова рецепта

Отвара от кръвен здравец гарантира 80% защита от грип

Кръвния здравец (Geranium macrorrhizium L) е многогодишно тревисто растение достигащо на височина 10 – 25 см и ширина 30 – 40 см, с приятна миризма. Цветовете на кръвния здравец са бледо-розови до кърварочервени. Цъфти през май – август.

Анемията има лек

За медицински и лечебни цели се използват корените и коренището на растението, понякога и листата. Корените се вадят през есента, почистват се, измиват се на течаща вода, нарязват се на парчета и се сушат на сянка или в проветриво помещение. Листата се берат през лятото преди образуването на семената.

Основно капиляроукрепващо действие, затягащо и противовъзпалително средство. При стомашно-чревни възпаления, гастрити, язви, колити, поради червения цвят на корена се счита, че билката усилва кръвта и се употребява при злокачествени заболявания на кръвотворните органи.

Засилва имунната система и помага при облъчване при злокачествени образувания. При грипни епидемии, ако се приема предварително отвара от кръвен здравец, се гарантира 80% защита. Също пречиства организма  от токсини. Използва се и при анемия от различно естество и цироза на черния дроб. Използва се за укрепване мускулаатурата на сърцето заедно с корените на коприва, при диарии, особено при малки деца.

Лечебна билкова рецепта при анемия:

Начин на приготвяне – 2 с.л. нарязани коренища се варят в 1 л вода за около 10 минути. Получената отвара се оставя да изтине и се пие по 1 винена чаша преди ядене 3 пъти дневно вместо вода.

Из билковите рецепти на д-р Стоян Бахчеванов, ученик на Лечителя Петър Димков

Подобни публикации за още четене:
Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *