Билкова комбинация повлиява значително при анемия!

Вижте как може да си помогнете при загуба на червени кръвни телца

Малокръвието се характеризира с намаляване на червените кръвни телца или на хемоглобина в кръвта. Изразява се в бледост на кожата и лигавиците (устни, устна кухина, очна конюнктива). Засегнатите се уморяват лесно, раздразнителни са, оплакват се от намалена концентрация и безсъние. При физическо натоварване пулсът и дишането се ускоряват.

Вижте как може да си помогнете при загуба на червени кръвни телца

Ако анемията е силно изразена, се наблюдават още смущения в периферните нерви под формата на „мравучкане” и променена сетивност в ръцете и краката. Причини за малокръвието могат да бъдат както постоянната загуба на кръв (обилна менструация или хемороиди), така и недостиг на желязо(важна съставка на хемоглобина).

Хлоранемия(когато анемията се дължи на недостиг на желязо) се среща главно при жени мецду 30 и 50-годишна възраст, които същевременно страдат същевременно от заболяване на стомаха с намалена киселинна секрация.

При малокръвие обикновената коприва е незаменима билка поради кръвообразуващите лечебни свойства. При недостиг на желязо се препоръчва копривата да се използва в свежо състояние. Чаят от запарени свежи листа от обикновена коприва повишава съдържаието на желязо в кръвта.

Билкова рецепта при анемия:

Начин на приготвяне – една препълнена чаена лъжичка коприва се запарва с чаша гореща вода, оставя се 30 секунди и се прецежда. Пият се на глътки до четири чаши на дневно.

Също така пребиваването на море или планина със средна надморска височина, много сън и щадене на организма, подпомагат оздравяването при анемия.

Подобни публикации за още четене:
Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *