Катрин Зита Джоунс е вярна на билката арника

Звездата се доверява само на арника за възстановяване на мускулите й след голямо натоварване

Арниката доказано подпомага за възстановяването на ставите и мускулите след травми, натъртвания, навяхвания, охлузвания, хематоми и други наранявания без кървене. Подобрява притока на кръв, отпуска напрежението в ставите и мускулите. Употребява се като помощно средство при дискомфорт в опорно-двигателния апарат. Може да се използва и при ухапвания от насекоми, свързани с болка и сърбеж.

Катрин Зита Джоунс е вярна на билката арника

Това е открила и уелската актриса Катрин Зита Джоунс, която е може би най-известна с ролята си във филма „Чикаго”, за която беше отличена с Оскар за най-добра поддържаща женска роля през 2003 г. Ролята й на Велма изисквала от актрисата да пее и танцува.

И, естествено, напрегнатият танцов режим във филма се отразил на звездата: „Прекарах шест седмици в упражнения, които бяха особено сложни, но знаех, че тези усилия ще бъдат запечатани във филма до края на живота ми”, споделя Зита-Джоунс пред Daily Mail, „Отне ми много време да вляза в ритъм и имах нужда от много дълги и горещи солени бани”.

Тя е благодарна на хомеопатията и за лечението на болките и охлузванията й. В едно интервю за Entertainment Weekly звездата споменава как арниката се е превърнала в най-добрия й приятел по време на снимките на „Чикаго”: „Болката отшумяваше, когато нанасях арниката. Тези впити костюми бяха направо залепнали за мен в продължение на месеци. Това протрива страшно кожата.”

Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *