Артритът може да се подобри с билки

Вижте лечбните рецепти на Петър Дънов за артрит

Смесват се равни части стръкове от пача трева и полски хвощ, листа от мечо грозде, цветчета от метличина, царевична коса, брезови пъпки и бобови шушулки. Една лъжица от сместа се залива с една чаша вряла бода, държи се на вряща водна баня 10 мин, оставя се да кисне 30 мин и се прецежда. Пие се по половин чаша четири-nem пъти дневно 30 мин преди ядене. Същата рецепта е подходяща и при подагра.

Артритът може да се подобри с билки

Два дафинови листа се начупват на ситно и врят 10 мин в 300 мл вода. След това съдът се похлупва и се оставя два часа. Пие се по 1 кафена чаша 3 пъти на ден 30 мин преди ядене. Процедурата продължава две седмици, почива се 10 дни и при необходимост се повтаря.

Изгарят се сухи лозови пръчки. Взема се пепелта и се смесва със свинска мас (несоле-на). С тази смес се мажат засегнатите от артрита части. След едномесечно прилагане болките ще изчезна напълно.

В силна домашна ракия се слагат начукани диви кестени. Сместа престоява 3 дни. С тази течност се мажат засегнатите от артрита места.

Едно пакетче сяра за външна употреба и едно бурканче мед се смесват и разбъркват, докато се образува смес, гъста като крем. Болното място се маже чрез втриване и се увива. Ако артритът е на ръцете, се ползват стари ръкавици. Прави се вечер и се повтаря 10 пъти.

Артритът може да се подобри с билки
Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *