Артритът се лекува с природни средства и правилно хранене

Когато диагнозата е артрит, това далеч не означава, че лечението е немислимо или че ще прекарате живота си сковани. Важно е да спазвате специален режим, както при всяко хронично заболяване, за да се радвате на живота и на неговите изненади. Първото и най-важното в случая си остава храненето. За страдащите от артрит, менюто трябва да е богато на много пресни плодове и зеленчуци и колкото се може по-малко преработени и нездравословни храни. Това ще ви помогне да поддържате здравословно тегло, а това е едно от нещата за предотвратяване и лечение на артрита. Необходимо е също така да пиете достатъчно вода, за да се хидратирате и поддържате по този начин влажни ставите, които пък по този начин се движат гладко.

Аеробни упражнения – правете много аеробни упражнения, но с мярка. Правете упражнения за разтягане, предварително, като по този начин ще поддържате ставите подвижни.Плуването е отлично аеробно упражнение.

Топло и лед – могат да помогне за облекчаване на артритната болка.Използвайте отоплителни възглавници, когато имате възпаление, и лед, ако имате внезапно обостряне и интензивна болка.

Повече витамин С: Нека менюто ви е богато на този витамин, който е и най-големият антиоксидант. Храни, богати на този витамин са: шипка, червен пипер, магданоз, киви, броколи, френско грозде, папая, ягоди, портокали, лимони, пъпеш, карфиол, чесън, грейпфрут, малини, зеле, картофи, домати, ананас, грозде, кайсии, банани, дини, праскови, ябълки, круши, салати;
Витамин С е абсолютно необходимо за възстановяване на колагена и съединителна тъкан, която намалява, когато имате артрит. Някои хора са голям успех лекуват артрита с по-големи дози (3000 мг / ден) витамин C.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Витамин Е – един от най-популярните домашни лекове за артрит. Витамин Е заедно с витамин С, спомага за по-здрави и гъвкави стави. здрави. Препоръчваната доза е 400-600 мг/ден.

Друг важен минерал за лечение на артрит е магнезият. Вземайте магнезий, за да подобрите здравината на костите си, но и да намалите спазмите и възпаленията.

Витамин D – е от съществено значение за предотвратяване на остеоартрита, а липсата на витамин D допринася за това. Ако не сте в състояние да получи достатъчно слънчево греене през цялата година, помислете за добавки от витамин D. Той е един от най-важните лекове, още повече, че ще подобри изцяло здравето ви.

Омега- 3 добавки- заедно с омега-6 са страхотно начало средства за лечение на артрит. Омега-3 киселини и омега-6 киселините действат противовъзпалително, подобрявайки здравето на костите и ставите.

Хранителни алергии – според много хора, артрита се причинява от скрита хранителна алергия или непоносимост към лекарства. Предполага се , че (чушки, домати, картофи и патладжан) са виновни за артритните болки.Опитайте да изключите тези храни най-малко за един месец от менюто си, за да видите дали се забелязва подобрение. Други възможни „виновници” са глутен, млечните продукти и соята. За някои хора, едно от най- добрите лечения на артрита е лишаване от глутен. Диетата без глутен най-вероятно ще помогне повече на хора страдащи от ревматоиден артрит, отколкото на тези с остеоартрит.

Калций –Много хора споделят за подобрение с приемането на калциеви добавки. Артрита може да бъде причинено от отслабване на костите, така че подобряването състоянието на костите ще подобри и цялостното състоянието. Установено, че костно брашно с витамин D е особено полезно при артрит.

Спалния чувал – е един много прост и ефективен начин за намаляване на сутрешната скованост. Той е един от най-елементарните средства за лечение.

За бързо облекчаване на болката, наложете лапа от черен оман. Навлажнете листа от черен оман с вода и наложете върху болната става, завържете с кърпа.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *