Как да си помогнете при артрит, вижте!

Увредените стави могат да се повлияят от билки

Артритът е заболяване, което се развива стадийно, затова при много от пациентите болезнеността временно преминава, без да е необходимо прилагането на лечебна терапия. В някои случаи до появата му води наскоро прекарано инфекциозно заболяване (например ангина, грип), което предизвиква възпаление на ставите. При малка част от пациентите артритът е генетично обусловен.

Увредените стави могат да се повлияят от билки

Много учени предполагат, че артритът е една от най-древните болести. Признаци за това заболяване са били открити дори у динозаврите.

Симптомите му са много характерни. Увредените стави отичат, като понякога формата им се изменя и кожата около тях се зачервява. Болният изпитва силна болка, особено при движение, подвижността му се ограничава и температурата се повишава до 37,2 – 37,5 градуса.

Фигурин билки за отслабване

Лечебни рецепти при артрит:

Начин на приготвяне – смесват се равни количества листа от бреза и корени от глухарче. Две с.л. от сместа се варят в  500 мл.вода 10 минути, кисне 15 – 20 мин. Разделят се на 4 части и се изпиват на гладно и преди лягане.

За налагане:

Настъргва се на ренде хрян. С получената кашичка се налагат болните стави. За да не се получи изгаряне на кожата, преди налагането с хрян тя се намазва със свинса мас. Лапата престоява докато се получи чуството на затопляне.

Как да си помогнете при артрит, вижте!
1 (20%) 1 vote[s]

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *