Как да си помогнете при артрит, вижте!

Увредените стави могат да се повлияят от билки

Артритът е заболяване, което се развива стадийно, затова при много от пациентите болезнеността временно преминава, без да е необходимо прилагането на лечебна терапия. В някои случаи до появата му води наскоро прекарано инфекциозно заболяване (например ангина, грип), което предизвиква възпаление на ставите. При малка част от пациентите артритът е генетично обусловен.

Увредените стави могат да се повлияят от билки

Много учени предполагат, че артритът е една от най-древните болести. Признаци за това заболяване са били открити дори у динозаврите.

Симптомите му са много характерни. Увредените стави отичат, като понякога формата им се изменя и кожата около тях се зачервява. Болният изпитва силна болка, особено при движение, подвижността му се ограничава и температурата се повишава до 37,2 – 37,5 градуса.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Лечебни рецепти при артрит:

Начин на приготвяне – смесват се равни количества листа от бреза и корени от глухарче. Две с.л. от сместа се варят в  500 мл.вода 10 минути, кисне 15 – 20 мин. Разделят се на 4 части и се изпиват на гладно и преди лягане.

За налагане:

Настъргва се на ренде хрян. С получената кашичка се налагат болните стави. За да не се получи изгаряне на кожата, преди налагането с хрян тя се намазва със свинса мас. Лапата престоява докато се получи чуството на затопляне.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *