Аспарагус помага при задържане на течности

Аспарагус се препоръчва при проблеми с бъбреците и заболявания на простатата

Аспарагус е многогодишно тревисто растение, което е познато още от билкарите и като зайча сянка. То се отличава с дебело, разположено хоризонтално коренище, което има светлобежов цвят и от което водят началото си множество шнуровидни корени. От самото коренище излизат и вертикални издънки, по които растат разположени спираловидно листа с значителна големина и наподобяващи люспи.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Като култивирана култура, използвана за зеленчук, аспарагусът се среща на територията на цялата страна, а като диворастяща – най-вече из влажните тревисти площи и храсталаци.

С лечебни цели се употребява най-вече коренището на аспарагуса, събран заедно с корените през месеците от септември до ноември.

Основното действие на растението е диуретично. Едновременно с това, то разширява кръвоносните съдове и по този начин понижава кръвното налягане, когато това е необходимо. Аспарагусът забавя и сърдечната дейност, но засилва сърдечните съкращения. Трябва да се има предвид, че приемът на растението ще доведе до забавяне на обмяната на веществата в тялото.

Основното приложение на аспарагуса в народната медицина е свързано със свойството му да помага при отоци и задържане на течности в тялото.

Препоръчва се още и при хипертония и редица други заболявания, поразяващи сърдечно-съдовата система, както и при бъбречнокаменна болест, при проблемно уриниране и при болести на простатата.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *