Астрагалът регулира жизнената енергия

Традиционната китайска медицина е проучила много добре приложението на билката астрагал

Родината на растението е спорна. Спорът се води между Китай и Монголия. Той се е използвал главно за балансиране на жизнената енегрия Чи. В него могат да се открият тритерпенови сапонини, аминокиселини, флавоноиди, полизахариди и селен.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото
Астрагалът регулира жизнената енергия

Астрагалът регулира жизнената енергия

Тази билка има много добро диуретично действие, тя е и чудесен антиоксидант. Ползва се с успех от хората с високо кръвно налягане. Много е полезна и за сърцето, тъй като отлично тонизира сърдечния мускул. За всичките тези болежки и оплаквания древните китайци са използвали настойка от корените на растението.

Астрагалът се използва при лечението на бактериални и вирусни състояния. Той унищожава кандидозата и атакува жизнената слабост, като възстановява силите на организма след прекарано заболяване. Полезен е и при състояния на хроничен хепатит.

Както казахме, много успешно се справя с болестите на сърцето, както и с маточното кървене и пролапсус на матката. Ако имате проблеми с отделителната система, вие може да приемате настойка от корените на астрагал. Това ще засили отделянето на урина и ще прочисти бъбреците.

Стомашно-чревният тракт също е любима зона за третиране с билката. От нея много добре се повлияват състояния като подуване на корема, газове, диария, пептична и други стомашни язви.

Освен в медицината, астрагалът се използва и в кулинарията за приготвянето на супи, ориз, боб. Трябва да се знае, че тази билка не се препоръчва за продължителен прием, тъй като може да доведе до пристрастяване.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *