Бакпулвер за отстраняване на зъбен камък

Бакпулверът е чудесно средство за отстраняване на зъбен камък, но при употребата и трябва да сте внимателни

Най-силно натрупване на зъбен камък се наблюдава по долните резци и горите кътници. Зъбният налеп, който се натрупва се състои от остатъци от храна, калциев карбонат, мъртви клетки от устната лигавица, калциев фосфат и други.

Още щом зъбите започнат да растат в устата отгоре им започва да се трупа липиди от слюнката. Макар, че този слой е невидим, той се свързва плътно със зъба. Всичката зъбна плака върху зъбите се образува точно от това наслагване.

Цветът на зъбния камък е жълтеникав. При пушачите нещата стоят по същия начин, но зъбния камък може да придобие по-тъмен цвят.

Бакпулвер срещу зъбен камък

Бакпулвер срещу зъбен камък

Причини за образуването на зъбен камък

1. Слюнката – колкото и невероятно да звучи, тя играе важна роля за образуването на зъбен камък. Когато слюнката на човек има високо съдържание на фосфор и калций например образуването на зъбен камък става по интензивно.

2. PH на слюнката – в случай на промяна на pH-то на слюнката и тя стане кисела отлагането на минерални соли се увеличава и зъбният камък се натрупва в още по-големи количества върху зъбите.

3. Хигиена – нарушената хигиена също засилва образуването на зъбен камък.

Няма как да се спре образуването на зъбен камък върху зъбите, това е нещо нормално и неизбежно. Все пак, за да премахнете наслагването може да посещавате лекарския кабинет два пъти на годината. Почистването му е сигурно, но много от вас биха предпочели да се отърват от него в домашни условия. За целта ви трябва само малко канела.

Рецепта за отстраняване на зъбен камък у дома с бакпулвер 

Цялата процедура е толкова и лесна. Просто сутрин вместо паста за зъби върху четката си слагайте малко бакпулвер. След измиването направете хубаво изплакване на устната кухина. Процедурата се прилага 10 поредни дни. Рецептата освен от зъбен камък ще ви избави от лошия дъх. Процедурата предотвратява от развитието на гингивит.

Важно

Трябва да подчертаем, че бакпулвера може да нарани емайла ви, затова при изплакването на зъбите наистина трябва да сте доста старателни. Не бива да остава нищо от него в устната кухина. Домашната процедура за отстраняване на зъбен камък у дома не е подходяща да се използва от хора, които имат пукнатини по зъбите. Не я прилагайте и в случай, че имате разрушаване на емайла, защото ще стимулирате развитието на неприятния проблем.

Подобни публикации за още четене:
Бакпулвер за отстраняване на зъбен камък
3.29 (65.88%) 17 votes

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Бакпулвер за отстраняване на зъбен камък

  1. Не стана ясно каква е ролята на канелата. Или просто си запълвате сайта с нечетени дори от вас „лечебни полезни“ съвети?

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *