Петна по кожата? Подготвени ли сте за летния сезон?!

Вижте нашите предложения за бебешка кожа с природни средства

Лечебна рецепта за омекотяване на кожата:

Начин на приготвяне – настъргва се недебела краставица на едро, слага се в бутилка и се залива с водка или разреден спирт. Оставя се на слънце за 2 седмици. След това лицето се изтрива с прецедена, но неразредена настойка. Подобрява и придобиването на здравословен тен.

Лечебни рецепти за пигментни петна след раждане:

Начин на приготвяне – приготвя се разтвор от 3 части прясно, непастьоризирано краве мляко плюс една част чист спирт. Сместа се втрива в кожата на лицето нощем преди лягане.

Пигментните петна могат да се премахнат

Начин на приготвяне – взима се една ампула витамин А плюс 1 ч.л. лимонов сок, прибавя се един жълтък, разбърква се и се прави маска на лицето за около 20 минути.

“Фигурин

Пигментните петна (хлоазми, мелазми) представляват по-тъмно оцветени области от кожата при жени над 35 години, които се срещат рядко при млади момичета и мъже.

Пигментните петна имат разнообразна форма и големина, гладка повърхност и резки очертания. Цветът им е светложълт, сиво-кафяв или тъмно кафяв. Разполагат се обикновено симетрично по бузите, слепоочието, над горната устна, носа, по-рядко по брадата, а при по-възрастни – близо до ушите и по страничната част на шията.

Из „202 китайски рецепти” на мед.ф-р Мария Мартинова

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *