Петна по кожата? Подготвени ли сте за летния сезон?!

Вижте нашите предложения за бебешка кожа с природни средства

Лечебна рецепта за омекотяване на кожата:

Начин на приготвяне – настъргва се недебела краставица на едро, слага се в бутилка и се залива с водка или разреден спирт. Оставя се на слънце за 2 седмици. След това лицето се изтрива с прецедена, но неразредена настойка. Подобрява и придобиването на здравословен тен.

Лечебни рецепти за пигментни петна след раждане:

Начин на приготвяне – приготвя се разтвор от 3 части прясно, непастьоризирано краве мляко плюс една част чист спирт. Сместа се втрива в кожата на лицето нощем преди лягане.

Пигментните петна могат да се премахнат

Начин на приготвяне – взима се една ампула витамин А плюс 1 ч.л. лимонов сок, прибавя се един жълтък, разбърква се и се прави маска на лицето за около 20 минути.

Пигментните петна (хлоазми, мелазми) представляват по-тъмно оцветени области от кожата при жени над 35 години, които се срещат рядко при млади момичета и мъже.

Пигментните петна имат разнообразна форма и големина, гладка повърхност и резки очертания. Цветът им е светложълт, сиво-кафяв или тъмно кафяв. Разполагат се обикновено симетрично по бузите, слепоочието, над горната устна, носа, по-рядко по брадата, а при по-възрастни – близо до ушите и по страничната част на шията.

Из „202 китайски рецепти” на мед.ф-р Мария Мартинова

Петна по кожата? Подготвени ли сте за летния сезон?!
Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *