Ето как да облекчите КОЛИКИТЕ на детето си!

Има някои бебета, които са по-склонни към колики

Физиологично състояние неразделна част от развитието на детето, коликите не са нещо от което можете да избягате напълно. Без значение дали кърмите своето малко съкровище или го храните с адаптирани млека, коликите ще се появят.

Коликите бягат от тази билка

Има някои бебета, които са по-склонни към колики. Приема се, че ако единият или двамата родители са имали колики, бебето им има по-голям риск да има такива. Ако жената е пушила през бременността, рискът бебето й да има колики е два пъти по-голям. Коликите обикновено започват около 2 – 3-тата седмица и достигат своя връх през 2-рия месец, като започват да намаляват по интензитет от 3 месец, и изчезнат след 3 и половина до 4-месечна възраст.

За да облекчите коликите на вашето бебе трябва да консумирате билков чай от лайка. Приемането два пъти на ден по една чаша чай от лайка намалява симптомите при бебето. Смесете билковия чай с малко адаптирано мляко или поставете малко от него във водата на бебето и давайте по една чаена лъжичка от тази смес на изкуствено хранените бебета три пъти на ден в продължение на три или четири дни, за да го успокоите. Тази доза може да бъде намалена на два пъти на ден, когато интензивността на симптомите на колики намалеят.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *