Безопасните за отслабване билки

Има билки, които въпреки мощното си диуретично и отслабващо действие като цяло, не са особено подходящи за тази цел. Особено, ако ги използва човек с някакви здравословно проблеми. Ето защо, както и лекарствата, и при билките има такива, които са препоръчителни и които не бива да се използват без наблюдение от медицинско лице.  Нека да видим кои са безопасните треви и билки, които всеки от нас може да използва без страх от предозиране или някакво странично действие за организма при този бич на съвремието – затлъстяването. Раздвижете метаболизма и махнете мазнините със:

Зелен чай – заради съдържанието на кофеин и антиоксиданти, които действат стимулиращо на обмяната на веществата;

Водорасли или келп – ускоряват функциите на щитовидната жлеза, а това от своя страна подобрява метаболизма;

Джинджифил – също влияе на метаболитните процеси и подобрява притока на енергия;

Коприва – има свойството да стимулира отделянето на топлина от организма;

Както и всички растения, които съдържат веществото капсаицин, който подобрява храносмилането, обмяната на веществата и изгарянето на мазнини. Богати на касаицин са лютите чушки.

“Демир

Когато приемате билки и хранителни добавки за отслабване, то трябва да знаете, че допълнителният прием на вода и течности е повече от задължителен. В този случай организмът се натоварва да отделя енергия, без да приема калории. За да се предотвратят проблеми със здравето, каквито са констипацията и чревните проблеми, трябва да се изпълняват две важни изисквания: да се приема повече вода и да се консумират храни, богати на фибри – ябълки, боб, грах, овесени ядки.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *