Върнете здравия си сън с помощта на тази билкова рецепта!

Действайте преди да е станало късно.

Ако сега ви е необходимо повече от 1-2 часа  преди да заспите, а понякога това не става и осъмвате с широко отворени очи. То тогава трябва да действате преди състоянието да стане хронично.

“Фигурин

Действайте преди да е станало късно.

Сънят и сънуването е нормален процес, протичащ в мозъчните клетки. Този процес е известен като подтискане или задържане. Сънят предпазва човешката нервна клетка от изтощение.

За да заспите е необходимо да са налице явленията възбуда и подтискане.При преминаване през фазата  на непълно заспиване и непълно събуждане, нервните клетки могат да реагират парадоксално и ултрапарадоксално. Какво означава това? Това означава, че съвсем слаби дразнители могат да бъдат възприемани като много силни. Например, ако докосвате с босия си крак  вълнената грапава повърхност на одеялото, то тя може да бъде възприета като  бодлив пясък, които се забива в тялото / парадоксална реакция/ или че в крака ви се забива нож /ултрапарадоксална/.

Билка.инфо ви предлага Екстрактът от хмел, който традиционно се използва заради седативните си и хипнотични качества. Освобождава напрежението и безпокойството. В съчетание с валериана хмелът е добра алтернатива на бензодиазепините. С негова помощ ще върнете здравият си сън.

Начин на приготвяне – напълват се  две трети от едно шише с измити и ситно нарязани цветове от хмел. Шишето се залива с 38 – 40% ракия така, че цветовете да се покрият, и се оставя да престои на топло най-малко 2 седмици. С така полученият екстракт се правят разтривки около слепоочията 20-30 мин преди сън.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *