Бели зъби с лесни домашни трикове

Кой мъж или жена не мечтаят за бели зъби? Е можете да постигнете изумителен ефект без да посещавате стоматолога си, с няколко лесни трика сами у дома.

Има лесни начини да избелите зъбите си без да се налага да прибягвате до химическите продукти и тежките процедури в зъболекарския кабинет. Днес ние ще ви разкрием малките тайни, с които можете да имате бели зъби с помощта на плодовете и още нещо.

Лесни трикове да бели зъби

Лесни трикове да бели зъби

Спазвайте ежедневно триковете, които ще ви представим и не след дълго желания ефект ще е на лице. Ще имате една прелестна усмивка, зад която ще се крият бели зъби.

Ето и плодовете, която да използвате за бели зъби:

1. Банан – любим почти на всички, полезен за организма, защото е богат на ценни минерални вещества. За избелване на зъбите се използва кората му, която изхвърляме. Преди тя да отиде на боклука, натъркайте зъбите си с вътрешната и част. Прилагайте това полиране на зъбите всеки ден и скоро те ще заблестят.

“Демир

2. Портокал за бели зъби – кората на този вкусен цитрусов плод също има необикновената сила да полира зъбите и да ги кара да блестят.

3. Лимон за бели зъби – за да се отървете от жълтите петна по зъбите използвайте резен лимон и ги натърквайте хубаво с него. Лимона оказва благоприятно влияние, като не само избелва зъбите, но и предотвратява появата на плаката.

4. Ягоди за бели зъби – Смачкайте на пюре няколко червени вкусни плодове. С помощта на четка за зъби ги измийте с пюрето от ягоди.

5. За полиране на зъбите тук ще ви предложим да използвате сода и сол – смесете щипка сол и 1/2 чаена лъжичка сода за хляб. Разбъркате и със сместа ексфолирайте зъбите си. Ефекта е много добър, но не се препоръчва за използване повече от веднъж в месеца.

След прилагането на който и да е от горе посочените трикове за бели зъби, задължително после ги измивайте с паста за зъби. Те са много ефикасни, но останат ли „трохички“ от тях по зъбите ще има обратен ефект, защото те съдържат захари и киселини.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *