Ако имате проблеми с концентрацията, търсете тази билка!

Етеричното масло от мащерка е идеално средство за справяне с проблемите, свързани с концентрацията!

Мащерката е познат от народната медицина лек! Оказва се обаче, че наред с всички останали полезни свойства на билката, етеричното масло, приготвено от нея, също има редица ползи за здравето.

При проблеми с концентрацията търсете етерично масло от мащерка!

Етеричното масло от мащерка се радва на популярност най-вече с антисептичното и бактерицидно свойство. То едновременно с това стимулира апетита и обезболява, но може би най-съществено е въздействието му върху паметта и концентрацията – при проблеми, свързани с невъзможността за усилени умствени действия, специалистите препоръчват да се търси именно масло от мащерка.

Продуктът се възприема изключително добре и защото има лек и свеж аромат, който не създава усещането за гадене и невъзможност за приемане.

Етеричното масло от мащерка се препоръчва и в случаите на усилена суха кашлица – тя се успокоява след приема му, който има ефект още и при ревматизъм и невралгия.

При жените етеричното масло се препоръчва и непосредствено преди месения цикъл, защото се смята, че то облекчава симптомите на предменструалния синдром.

“Фигурин

В същото време обаче, етеричното масло от мащерка трябва да се избягва от бременни жени, както и кърмачки и малки деца, както и от хората, които имат непоносимост към мащерка, за да не се стигне до нежелани реакции.

споделяне на връзка

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *