Ако имате проблеми с концентрацията, търсете тази билка!

Етеричното масло от мащерка е идеално средство за справяне с проблемите, свързани с концентрацията!

Мащерката е познат от народната медицина лек! Оказва се обаче, че наред с всички останали полезни свойства на билката, етеричното масло, приготвено от нея, също има редица ползи за здравето.

При проблеми с концентрацията търсете етерично масло от мащерка!

Етеричното масло от мащерка се радва на популярност най-вече с антисептичното и бактерицидно свойство. То едновременно с това стимулира апетита и обезболява, но може би най-съществено е въздействието му върху паметта и концентрацията – при проблеми, свързани с невъзможността за усилени умствени действия, специалистите препоръчват да се търси именно масло от мащерка.

Продуктът се възприема изключително добре и защото има лек и свеж аромат, който не създава усещането за гадене и невъзможност за приемане.

Етеричното масло от мащерка се препоръчва и в случаите на усилена суха кашлица – тя се успокоява след приема му, който има ефект още и при ревматизъм и невралгия.

При жените етеричното масло се препоръчва и непосредствено преди месения цикъл, защото се смята, че то облекчава симптомите на предменструалния синдром.

В същото време обаче, етеричното масло от мащерка трябва да се избягва от бременни жени, както и кърмачки и малки деца, както и от хората, които имат непоносимост към мащерка, за да не се стигне до нежелани реакции.

споделяне на връзка

Ако имате проблеми с концентрацията, търсете тази билка!
Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *