Малиновите листа – хем вкусни, хем полезни

Кой не би искал да се лекува с нещо толкова прекрасно и уханно като листата от малина?

Всички сме виждали оплетените бодливи храсталаци край селските лозя, подредените насаждения в дворовете или гъстите трънливи шубраци в горите. Без значение под каква форма ще са, малините безспорно са нещо много вкусно и приятно за хапване. От плода може да си направите сладко или компот, а може да го консумирате суров, като аранжирате с него мелба през лятото или пък сладкиш.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки
Малиновите листа – хем вкусни, хем полезни

Малиновите листа – хем вкусни, хем полезни

Повечето хора са наясно, че малиновия храст не дава само дъхави плодове, но е полезен и със своите листа.

Малиновият лист е лека и безопасна лекарствена храна, който често е използван за лечение на диария, настинки и стомашни оплаквания.

Традиционната употреба също така се препоръчва и под формата на билков чай за женски тоник, използван за облекчаване на менструални болки и дискомфорт, а така също и в последния стадии на бременността за улеснение на раждането.

Плодът, както и листата, са богати на хранителни вещества и помагат да се преборим с анемията. В китайската медицина, китайските малините се използват за укрепване на бъбреците и за лечение на детското напикаване.

Традиционната употреба на малината е да се улесни раждането. Затова не бива да се използват в ранните етапи на бременността, това може да предизвика контракции на матката. Никога не използвайте малинови листа, които не са напълно сухи, те временно развиват токсини, които могат да причинят гадене.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *