Билка помага при слънчево изгаряне

Ето коя билка може да ви предпази от слънчево изгаряне

Ако лятото е вашият сезон, а слънцето – най-добрият ви приятел, от определено сте от хората, които прекарват голяма част от деня си навън. Оттук обаче произтича и основният проблем – свързан е именно със слънцето и със слънчевото изгаряне.

Ето коя билка помага при изгаряне!

Става дума за това, че слънцето нанася поражения върху външния вид под формата на изгаряния. Няма нищо по-неприятно от това да изгориш още на първия ден от лятната си почивка и да не можеш да се насладиш на свободните дни и хубавото време, нали?

За да не се стига дотам, можете да се доверите не само на популярната козметика, но и на традиционните билкови рецепти. В случая ви препоръчваме да си приготвите лек от билката шипка, която обещава бързо и ефикасно справяне с проблемите на сухата кожа, на остаряването и най-вече на изгарянето.

За целта е необходимо на предварително почистена кожа да се направи парна баня с шипки за почистване и освежаване. Приготвя се, като шепа билки се  вари за около 10 минути в половин литър вода. След прецеждане гъстата част се поставя върху поразените участъци под формата на компрес.

Трябва да се има предвид, че билката помага при леки форми на изгаряне. При по-тежки случаи трябва да се потърси лекарски съвет.

бутон за сайт

Подобни публикации за още четене:
Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *