Рейши като превенция на пролетната умора

Традиционната китайска медицина препоръчва екстракт от гъбите рейши като ефективно решение при пролетна умора

Нека екзотичното име не ви плаши. Чудната гъба може да се намери у нас в здравословните магазини. Ето и малко подробности за какво точно е полезна рейши.

Рейши като превенция на пролетната умора

Рейши като превенция на пролетната умора

Рейши, или Ling Zhi е екстракт от Ganoderma lucium. Тази гъба е билa използванa в традиционната китайска и японска медицина преди хиляди години, и това я поставя в най-високия клас на тоничните лекарства, или иначе казано – онези лекарства и билки, които възвръщат жизнената енергия или енергията Ци. Рейши гъбите често се препоръчват при състояния като тревожност, високо кръвно налягане, бронхит, безсъние, и астма, но е особено популярно използването й при хепатит и други заболявания на черния дроб, както и за насърчаване на дълголетието.

Можем да се фокусираме и върху свойството на рейши да подобрява имунната защита на организма и анти-туморната профилактика, въпреки че точният механизъм на действие все още е неизвестен.

Внимание! Какви са страничните ефекти при употреба на рейши? Макар и редки, страничните ефекти са сухота в гърлото, кръвотечение от носа и стомашно разстройство, но те са докладвани едва след три до шест месеца продължителна употреба.

Методи и Дозировка: Чай от сушени гъби, прах поръсен върху храната или прибавен в напитките, като течност и билков екстракт и под формата на капсули.

Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *