Изхвърлете токсините с царевична коприна

Лечебното средство е известно и като царевична коса и има мощно диуретично действие

Царевичната коприна, копринено меките пискюли, излизащи от върха на на царевицата, когато тя е добре узряла, има редица здравни приложения. Ако се остави на кочана, тя става кафява и изсъхва, което показва, че царевицата е готова за прибиране. Избирайте винаги копринено свежите царевични коси, когато те са все още жълти и лъскави за задоволяване на вашите здравни нужди.

Изхвърлете токсините с царевична коприна

Изхвърлете токсините с царевична коприна

Когато чаят от чаревична коприна е приготвен както трябва и според предписанието на билкарите, той може да снабди организма ви с достатъчно количество калий.

Може да има и диуретичен ефект върху отделителната система, помага за предотвратяване появата на камъни в бъбреците. Тя може също така да бъде полезен при лечение на други заболявания на пикочните пътища, включително нефрит, цистит, простатит. Всички тези лечебни свойства на достъпната билка са били описани още от древните индийци.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Приемайки чай от царевична коприна, известен със своите диуретични свойства, вие може да намали задържане на вода и подуване на крайниците, както и да туширате симптомите на предменструалния синдром.

С премахването на излишната течност от тялото, коприната на царевицата може да бъде полезна при лечение на високо кръвно налягане и подагрозен артрит. Тя също може да помогне в елиминирането на нощно напикаване при деца.

Тази билка може да засили съсирването на кръвта, да помогне за общото укрепване на организма.

Стандартна доза на царевица коприна е до 30 гр, потопени във вряща вода и приети като чай. Да не се използва коприна царевица, особено, ако вече приемате лекарства за съсирване на кръвта.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *