Ето коя билка лекува бяло течение!

Билката цариче се използва за лечение на бяло течение

Билката цариче се използва в народната медицина още под името шапиче и самодивска ягода. Тя се среща по мочурливи места, край водоизточници – реки, потоци. Характерно за нея е, че вирее и в планинските райони – на височина до 2000 м.

Билката цариче лекува бяло течение!

Билката цариче помага при гинекологични проблеми!

С лечебна цел се използва цялото растение. След като се извади от земята, корени, листа и цветове се сушат заедно. Комбинацията от съставните му части гарантира приема на танини, на флавоноиди, още на галотанини, горчиви вещества и витамин С.
Основното действие на билката цариче е кръвоспиращо. Едновременно с това обаче, тя лекува стомашни възпаления и гинекологични проблеми. Много билкари препоръчват растението при бяло течение, както и при обилна менструация, рани и циреи – и при такива в интимната област.
За лечението на бяло течение с билката цариче е необходимо приготвянето на запарка. За целта около 2 супени лъжици от билката се заливат с половин литър вряла вода. В подходящ съд се оставят да изкиснат за час, след което запарката се прецежда. От нея се пие по 3 пъти на ден преди хранене, като количеството е достатъчно за един ден. (Добре е още след приготвянето запарката да се раздели на 3 равни части.)
За външни промивки на половите органи при лечение на бяло течение се приготвя запарка в същите пропорции с билка цариче.

Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *