Ето коя билка тушира неразположенията преди цикъл!

Няма жена, която да не е изпитала предменструалния синдром (ПМС) на свой гръб!

Всеки месец всяка жена в полова зряла възраст изпитва всички неразположения, свързани с месечния цикъл. И ако при някои дами става дума за леки симптоми, които не причиняват особени болки и неудобства, то при други този етап от месеца е истинско изпитание, истински кошмар!

“Демир

Облекчете неразположението с билка!

Оказва се обаче, че спасение от това състояние има и то се крие в една необикновена билка – билката червена детелина.

Червената детелина е многогодишно растение, което се среща и у нас. То цъфти с красиви червени и розови цветове, като с лечебна цел се използват всички надземни части на билката.

Народната медицина препоръчва червената детелина при всички така наречени женски състояния. Освен за облекчаване на неразположенията, провокирани от месечния цикъл, билката се използва още и при мастит, при навлизане в менопауза, както и при загуба на костната плътност. Препоръчва се също така и за облекчаване на бялото течение и на горещите вълни.

В определени случаи билката се използва като хормонална терапия при менопауза – червената детелина подобрява синтеза на женски полови хормони.

Когато все пак става дума за облекчаване на ПМС, билката неутрализира вегетативните реакции, които водят до изострена болезненост, до повишение на кръвното налягане.

сподели бутон

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *