Билките, които помагат при сенна хрема, катар и други алергични реакции

Не малко хора страдат от алергични реакции, причинени от различни видове дразнители. Положението не е никак приятно, тъй като при появата на алергията лигавицата на носа се възпалява, започва изтичане на секрети, кихане, получава се сърбеж в очите, насълзяване, конюнктивит, зачервени ръбове на клепачите, понякога подуване на клепачите в резултат на възпалението. Ние ви предлагаме няколко билки, които може да ви помогнат да се справите в такъв случай.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Билката Очанка (Euphrasia officinalis) помага в някои случаи на сенна хрема и катар. Приготвя се настойка, като 2 супени лъжици от билката се варят в 500 мл. вода 5 мин. Приема се по една малка чаша три пъти дневно.

Обикновената Коприва (Urtica dioica) успокоява някои алергични реакции. Приготвя се настойка от една препълнена чаена лъжичка листа, които само се попарват с 250 мл. вода. Оставя се малко да покисне и се приема според нуждата.

Билката Исоп (Hyssopus officinalis) е особено полезна при сенна хрема. 1 с.л. от билката се запарва с 500 мл. вряща вода. Пие се половин чаша топла настойка 3 пъти дневно. Билката не се приема по време на бременност!

Мащерката (Thymus serpyllum) също помага в някой случаи. Приготвя се настойка от 1 ч. л. от билката, залята с 200 мл. вряла вода. Запарва се за 5-10 мин. Приема се половин чаша три пъти дневно.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *