Приложете успешно билките в борбата с наднорменото тегло

Лененото семе е отлично слабително средство, което понижава апетита

Билките са отличен съюзник в борбата с наднормените килограми, показват проучвания, направени от американски диетолози. Билките имат широко приложение и могат да се консумират по различен начин – като добавки в салати и супи или да се варят под формата на лечебен чай.

Приложете билките в борбата с наднормените килограми

Според своето действие билките се делят на 4 основни групи:

диуретици, които помагат на организми да изразходва излишното количество течности и да ги извежда с урината;

стимулатори, които заставят организма да изгаря по-бързо калориите;

слабителни, които намаляват употребата на калории и ускоряват освобождаването на червата;

супресанти, които подобряват настроението и притъпяват чувството за глад, тъй като при попадането в стомаха увеличават обема си.

Освен че е диуретик, репеят например ускорява метаболизма на мазнините.

2 с.л. изсушени и нарязани на ситно корени от репей се заливат с чаша гореща вода и се варят на бавен огън в продължение на 10 – 20 минути. След охлаждане отварата се прецежда и се приема по 1 с.л. между отделните хранения – при пристъп на глад.

Копривата действа на клетъчно ниво и притъпява апетита. Ако си приготвите чай от нея, ще обогатите организма си с витамини и ще намалите теглото си.

Лененото семе е отлично слабително средство, което понижава апетита. То е богато на целулоза, витамини и белтъчини. Редовната му употреба способства за стабилизирането на нивото на захарта в кръвта. За повишаване на имунитета и изгубване на наднормените килограми трябва да приемате ленено семе 1 – 2 часа преди ядене.

Плодовете на глога пък ускоряват процеса на преработване на храната в стомаха и стимулират дейността на щитовидната жлеза и надбъбречните жлези. Плодовете глог могат да се добавят при приготвянето на лечебни чайове.

Приложете успешно билките в борбата с наднорменото тегло
Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *