Приложете успешно билките в борбата с наднорменото тегло

Лененото семе е отлично слабително средство, което понижава апетита

Билките са отличен съюзник в борбата с наднормените килограми, показват проучвания, направени от американски диетолози. Билките имат широко приложение и могат да се консумират по различен начин – като добавки в салати и супи или да се варят под формата на лечебен чай.

Приложете билките в борбата с наднормените килограми

Според своето действие билките се делят на 4 основни групи:

диуретици, които помагат на организми да изразходва излишното количество течности и да ги извежда с урината;

Демир бозан билки за бъбреци

стимулатори, които заставят организма да изгаря по-бързо калориите;

слабителни, които намаляват употребата на калории и ускоряват освобождаването на червата;

супресанти, които подобряват настроението и притъпяват чувството за глад, тъй като при попадането в стомаха увеличават обема си.

Освен че е диуретик, репеят например ускорява метаболизма на мазнините.

2 с.л. изсушени и нарязани на ситно корени от репей се заливат с чаша гореща вода и се варят на бавен огън в продължение на 10 – 20 минути. След охлаждане отварата се прецежда и се приема по 1 с.л. между отделните хранения – при пристъп на глад.

Копривата действа на клетъчно ниво и притъпява апетита. Ако си приготвите чай от нея, ще обогатите организма си с витамини и ще намалите теглото си.

Лененото семе е отлично слабително средство, което понижава апетита. То е богато на целулоза, витамини и белтъчини. Редовната му употреба способства за стабилизирането на нивото на захарта в кръвта. За повишаване на имунитета и изгубване на наднормените килограми трябва да приемате ленено семе 1 – 2 часа преди ядене.

Плодовете на глога пък ускоряват процеса на преработване на храната в стомаха и стимулират дейността на щитовидната жлеза и надбъбречните жлези. Плодовете глог могат да се добавят при приготвянето на лечебни чайове.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *