Билките прогонват неприятните мигренозни болки

Най-често мигрената се появява след като напрежението вече е отшумяло

С настъпването на пролетта се завръща и мигрената.
Всеки един от 10 души страда от това неприятно заболяване.

Мигрените са болезнени, понякога главоболията са по-слаби, но често пъти те са придружени от гадене, повръщане и чувствителност към

Мигренозните болки могат да са много силни

светлина, шум и миризми.

“Фигурин

В повечето случаи пулсиращите главоболия се появяват само в едната част на главата, но не е изключено, те да преминат и към другата част или да се появят и от двете страни едновременно.
Сигналите за болка, водещи до главоболие и други симптоми, мигрените предизвикват заради промени в химичните вещества и кръвоносните съдове в мозъка.

Провокиращи фактори за мигрената може да се окажат психични фактори като стрес, проблеми в професионалния и личния живот, страх от изпити.
Интересен е обаче фактът, че мигрената започва едва тогава, когато проблемът е решен, например в края на седмицата, по време на отпуск или в края на важен изпит.

Мигрената можете да познаете, ако имате някой от следните признаци: промени в настроението, нарастваща чувствителност към светлина и шум, чувство на умора, прозяване или повишен апетит към някои храни.

Несъмнена е връзката на мигренозните пристъпи с хормоналнитe, особено яйчниковите функции. Мигренозните пристъпи често съвпадат с месечния цикъл при жените.

Ето кои са трите билкови рецепти, които ще ви избавят от неприятните болки:

Залейте една супена лъжица ЖЪЛТ КАНТАРИОН с чаша вода и сложете сместа да ври 15 минути. След това прецедете и пийте по половин чаша три пъти на ден.

Настойката от МАТОЧИНА намалява напрежението, болката и нервността. Половин супена лъжица маточина се залива с чаша гореща вода и престоява 30 минути. От нея се приемат по 1-2 супени лъжици, 5-6 пъти на ден.

Супена лъжица смлени корени от ВАЛЕРИАНА се заливат с чаша вода и сместа се слага да ври 15 минути на водна баня. След това престоява още 10 минути. Приема се по една супена лъжица три пъти дневно.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *