Билките топят килограми само ако знаете как да ги ползвате

Някои тънкости и съвети при употребата на билките в борбата с наднорменото тегло

Отслабването с билки има своите тънкости, но за разлика от повечето методи и средства то дава най-добри и трайни резултати.

По своята функция действието на различните билки се изразява във въздействие върху някои органи на тялото. Има такива, които карат мозъка ни да си мисли, че е приел храна и че коремът ни е пълен. Има и билки, които изгарят мазнините в буквалния смисъл на думата. Това са термогенните билки. И не на последно място, има билки, които действат слабително. Тук естествено се сещаме за най-популярната билка сена. Но именно тя е в основата на повечето проблеми, които бихме могли да имаме със стомаха, ако я приемаме дълго време. Точно този вид стимулация от страна на лечебните растения е най-предпочитана от онези, които искат да се отърват от някои и друг наднормен килограм.

Ако трябва да изберем билката, която най-добре би могла да извае нашето тяло, това е зеленият чай. Този чай е естествен стимулант, който ни освежава не по-зле от кафето, но за разлика от него ни снабдява и с Витамин С и флавоноиди. Това са съединения, които действат като антиоксиданти. Можете да регулирате силата на стимулантите от накисването на чая – колкото по-дълго го запарвате, толкова по-голяма ще е концентрацията на ползените вещества, нищо че вкусът му леко се променя и започва да горчи.

След зеленият чай се нареждат водораслите. Те са добър източник на микроелементи като хром и йод. Освен това морските водорасли са естествен стимулант на щитовидната жлеза, която често се явява проблем за повечето килограми.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *