Билките „убиват“ полипи в носа

От досадните полипи в носа може да се отървете и чрез билки, а най-подходящите за лечение са змийско мляко и джоджен

Полипи в носа всъщност представляват нарастване на носната лигавица. Така те запушват кухините в носа и затрудняват дишането. Възможна е и появата на воднист секрет, както и липса на обоняние. Най-честата причина за образуването им са алергиите или хроничните ринити. Полипите се срещат сравнително рядко, възникват най-често в средна възраст, като жените са по застрашени. За да избегнете появата на полипи, обръщайте внимание на всяка хрема. Лекувайте я, защото е възможно да се развие ринит, който оставен без лечение, преминава в хроничен. Следва силен възпалителен процес и появата на синузит. И ако от всичко изброено не се излекувате навреме и проблемът не бъде отстранен докрай, следва появата на полипи, които почти винаги се отстраняват оперативно.

Джоджен и змийско мляко срещу полипи в носа

Джоджен и змийско мляко срещу полипи в носа

Не започвайте веднага с лекарствата. Може да опитате лечение и с билки.

За целта пробвайте с лек от растението змийско мляко. Спазвайте стриктно рецептата и прилагането и защото тя може да бъде токсична.

Една супена лъжица от тази билка се залива с предварително сгорещена вода. Престоява така около два часа и след прецеждане сте готови за промивките. Как стават те – вземате спринцовка и напълвате 5 милилитра от настойката. Лягате на едната си страна и впръсквате в ноздрата която е отдолу. За по-ефикасно действие не впръсквайте всичко наведнъж, а по няколко капки. Полежете известно време така, след като се обърнете, повторете същата процедура.

Опитайте с парна баня, приготвена от джоджен. Смесвате две супени лъжици изсушена билка с 250 милилитра вода. Слагате да заври на котлона и се надвесвате над съда. Препоръчително е да вдишвате изпаренията възможно най-дълго време, за да постигнете оптимален ефект и да се отървете от неблагоприятните полипи в носа.

Не на последно място е начина на хранене. Откажете се от солени и люти храни, забравете за кофеиновите напитки и тютюна!

Не бива да забравяте простата максима, че е по-лесно да избегнете болестта, отколкото да се излекувате от нея. Грижете се за носа и носната лигавица – предпазвайте се от простуда, заседнал начин на живот, отбягвайте претъпканите затворени пространства. Следвайте всички тези простички съвети и ще избегнете сблъсъка с полипи в носа.

Подобни публикации за още четене:
Билките „убиват“ полипи в носа
3.33 (66.67%) 9 votes

Enjoyed this post? Share it!

 

6 коментара по “Билките „убиват“ полипи в носа

  1. Товго направя,а за ходенето редовно съм на балкана

    а ме заинтересува много ,ще гогг

  2. Ще опитам с джоджена,но змийската билка не зная къде да търся?!

  3. С колко вода се залива билката Змийско мляко? И коя част от билката се накисва в сгорещената вода?

  4. С колко вода се залива билката Змийско мляко? И коя част от билката се накисва в сгорещената вода? И колко време – дни, седмици – се прави това? И с това премахват ли се полипите или само се намалява размерът им?

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *