Виж как билките помагат при ГЪБИЧКИ!

Досадните гъбички между пръстите се лекуват с билки

Гъбичната инфекция на кожата (тинеа) засяга гладката кожа, косата и ноктите. Гъбичките са навсякъде – почва, вода, въздух, животни. Те се намират и върху човешката кожа без да причиняват заболяване.

Досадните гъбички между пръстите се лекуват с билки

Гъбичките се хранят от един белтък, който се намира в кожата, ноктите и косата, наречен кератин. При подходящи условия (топлина, влага, понижен имунитет, използване на антибиотици през устата за дълъг период от време), които нарушават естествения баланс на кожата, гъбичките се рамножават и предизвикват появата на заболяване. Много често заради тези гъбички се появяват обриви в гънките на тялото: при по-влажните и топли места – под гърдите, между бедрата.

Симптомите на гъбичната инфекция включва възпаление на пръстите или стъпалата на краката, чувство за парене, сърбеж, напукване на кожата и образуване на мехури. Гъбичките се разпространяват много бързо.

Статистиката в медицината показва, че всеки 5-ти човек страда от гъбички по ръцете или краката. Гъбичките са много трудно лечими болести, които са и изключително заразни.

Предлагаме ви билкова рецепта, лекуваща възпаление между пръстите на краката (гъбички):

“Демир

Начин на приготвяне – тампон от памук се намокря в силен винен оцет и обилно се намазва мястото, където са гъбичките. Предварително краката се измиват добре, подсушават се и се изчиства мястото със спирт. Процедурата сеправи вечер (2 – 3 дни).

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *